Jaro ve znamení ryzlinku!
Příroda se nám postupně probouzí
k životu. Je na čase probudit i naše smysly! Vychutnejte si vynikající
bílé moravské a české víno odrůdy Ryzlink rýnský....
Vsaďte na česnek, oceníte ho celý rok
Sklizeň českého česneku je u konce. I přesto, že počasí, zejména časté a vydatné deště v měsíci červnu, komplikovalo sklizeň samotnou a potom...
Netradiční koláče a dezerty nejen ke kafíčku
Pauza na kávu a dezert je pro mnohé z nás příjemné zpestření dne. Pro nové gastronomické zážitky vám proto přinášíme recepty na netradiční...
Odpočiňte si od masa a vsaďte na vegetariánské recepty
Dýně,
lilky i cukety. Okuste tyto pestré královny zeleniny v neobvyklých
receptech, ve kterých dokonale nahradí maso. Hodí se jak pro vegetariány, tak i
pro ty...
Znáte Skyr? Víte, jak z něj vařit?
Skyr funguje nejen jako zdravá svačina plná bílkovin, ale také jako ingredience ve studené i teplé kuchyni. Pojďte s námi ochutnat snídaňovou...
Nečekané recepty na horké drinky, které zahřejí!
Zázvor s vůní smrků
Tento recept na horký nápoj je skvělý pro milovníky zázvoru a vůně skořice s potřebou uvolnit si...
Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty
Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není...
Podzimní rybí recepty s kvalitním vínem
Začátek podzimu nákupu čerstvých sladkovodních ryb přeje. Ty jsou k dostání při výlovů rybníků, které se konají v září a říjnu. Pokud tedy...
Pět nejčastějších chyb při přípravě domácí kávy a tipy na zimní kávové drinky
Správná příprava kávy může být pro mnohé z nás pořádná alchymie. Je třeba dohlídnout jak na správný výběr kávy, uskladnění, ale i údržbu...
Jak kompletně zpracovat kuře? Polévka, řízek, pomazánka, ale i salát. Aby nic nepřišlo nazmar
Základem, jak neplýtvat potravinami, je naučit se zužitkovat je na maximum. Dnes se podíváme na to, co vše je možné připravit z jednoho kuřete,...