Oslaďte si život s recepty plnými bezpeckových melounů

0
109
Foto: Bouquet

Sladká chuť neodmyslitelně patří k ovoci. Bezpeckové melouny mají sladké chuti víc než dost, a to díky svému původu. Vyrostly totiž na svazích kolem Valencie, kde jejich chuti pomáhalo silné španělské slunce. Skvěle proto doplní jakýkoliv dezert. Hodí se do dortíků i lehkých ovocných svačinek, připravíte z nich lahodný sirup nebo důmyslné carpaccio. To vše během okamžiku a s téměř zaručeným výsledkem.

Nachystejte si cheesecake s melounovým přelivem, sladkou rýži s mascarpone a melounem, melounové carpaccio s vanilkovou zmrzlinou a jemný melounový sirup. Pusťte se do sladkého objevování plného melounových chutí!

Cheesecake je lehký dort, který je během chvilky připravený a hosté jej milují. Připravte si jeho lahodnou variantu s melounovým přelivem. Recept je tak snadný, že s ním mohou pomoci i děti.

Cheesecake s melounovým přelivem

2
Foto: Bouquet
  • 200 g melounu
  • 85 g másla
  • 3 vejce 
  • 180 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 500 g tvarohu
  • 1 citron – kůru i šťávu
  • 250 g mascarpone 
  • 250 g sýru philadephia
  • 100 ml javorového sirupu

V mixéru rozdrťte sušenky a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Vložte je na dno dortové formy a pečlivě upěchujte. Vložte na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C. Mezitím smíchejte tvaroh, mascarpone, moučkový cukr, philadelphii, zrníčka z vanilky, vejce, šťávu z citronu a citronovou kůru. Směs nalijte na upečený sušenkový základ. Dejte do trouby a pečte 30 minut. Dort by měl být na okrajích pevný a uprostřed by se měl třást jako puding. Nechte v troubě vychladnout. Poté jej vložte na pár hodin do ledničky. Na dort si připravte rozvar z melounu. Nakrájené kousky melounu vložte do rendlíčku, rozmixujte a rozvařte s javorovým sirupem, dokud není omáčka dostatečně hustá. Přeceďte směs přes sítko. Na ozdobu můžete přidat mátu a kostičky melounu. 

Sladká rýže s mascarpone a melounem

ok
Foto: Bouquet

Výborná svačinka, dezert nebo sladká snídaně. Sladká rýže s mascarpone a melounem je připravená během chviličky, stačí ji jenom vychladit. Na její přípravu potřebujete:

  • meloun
  • 150 g rýže
  • mléko
  • bobkový list
  • pomerančovou kůru
  • 100 g mascarpone
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • vanilku nebo vanilkový cukr

Nejdříve si uvařte rýži s bobkovým listem. Je možné si ji předvařit ve vodě do poloměkka a pak přidat mléko, nebo vařit do úplného uvaření. Rýži můžete i lehce rozvařit, ale je nutné při vaření stále míchat. Poté vyndejte bobkový list, přisypte vanilku a moučkový cukr. Přimíchejte po lžicích všechno mascarpone. Přendejte do sklenic a dejte vychladit. Nakonec ozdobte kostkami melounu a můžete podávat.

Melounové carpaccio s vanilkovou zmrzlinou

hm
Foto: Bouquet

Zmrzlinový pohár s ovocem? Nuda! Vyzkoušejte raději melounové carpaccio s vanilkovou zmrzlinou. Dá jen o trochu víc práce než běžný pohár, ale výsledek je nepřekonatelný! Potěší milovníky sladkého i náročné gurmány. Připravte si:

  • 100 g melounu
  • 1 citronová tráva
  • 2 hvězdičky badyánu
  • bylinky na ozdobení
  • oblíbenou vanilkovou zmrzlinu

Badyán a citronovou trávu krátce svařte, aby se propojily všechny chutě. Meloun nakrájejte na velmi tenké plátky a naložte opatrně do svařené směsi. Nechte chvíli odležet – ideálně v lednici, aby meloun nasál vůni badyánu. Položte na talíř a ozdobte vanilkovou zmrzlinou a bylinkami.

Melounový sirup

da
Foto: Bouquet

Jemný melounový sirup je variabilní surovina. Hodí se do limonád, do dezertů i slaných jídel, pochutnají si na něm malí i velcí. Jeho příprava je opravdu snadná. A pokud najdete hezkou lahev, využijete sirup také jako skvělý dárek. Na jeho přípravu budete potřebovat:

  • 500 ml vody 
  • meloun
  • 1000 g krystalového cukru          
  • 40 g kyseliny citronové  

Zdroj: Bouquet

Napsat reakci

Please enter your comment!
Please enter your name here