Od sádla po jelítko: Dopřejte si zabijačkové pochoutky

0
Škvarky, jitrnice a jelítka, ale i vepřové maso na mnoho způsobů. Zimní měsíce přejí tradičním zabijačkovým specialitám, na kterých si pochutná snad...

Mýty a fakta o skladování sýrů

0
Sýr je živá potravina. Po celou dobu přípravy i cesty na váš stůl zraje a pracuje. Zaslouží si tedy zvláštní zacházení. Když...

Batole není malý dospělý, jak by měl vypadat jídelníček pro malé děti?

Možná už jste také někdy slyšeli, že od roka může jíst dítě všechno. Je to ale pravda? Rozhodně ne, řada potravin na...

Vznik dokonalého šálku kávy: od objevu prvního zrnka až po moderní trendy

Káva představuje pro miliony lidí po celém světě nápoj, kterým nastartují svůj den. Její bohatá historie sahá až do 9. století našeho...

Zdravé jídlo ve fast-food éře: Jak si vybrat správně

V dnešní době, kdy je rychlé jídlo na každém rohu, je těžké najít zdravou a vyváženou stravu. Ale i přesto, že žijeme...

Maestro Ronero radí: Jak správně chutnat rum? Zapojte všechny smysly

Rumy se u nás těší velké popularitě. Ty kvalitní ostatně prošly významným vývojem, díky kterému si je řada z nás dnes ráda dopřává....

Extáze chutí: objevte nové způsoby dochucování jídel

0
Není nic lepšího, než se nechat unést do světa kulinářského umění – navíc když můžete experimentovat a objevovat nové způsoby jak dochutit...

Domnělá „potravinová alergie“ často zmizí s očistou střev a změnou stravovacích návyků 

0
„Často se mylně domníváme, že trpíme potravinovými alergiemi, přitom jen naše tělo nefunguje správně. Přibližně 70 % imunitního systému totiž souvisí s...

Knedlík není věda, říká šéfkuchař Petr Kosiner

0
Dříve tento pokrm musela umět uvařit prý každá dcera. Až když si dovednost připravit knedlík osvojila, mohla se vdávat. Časy se změnily...

Jsou pro nás prospěšné doplňky stravy?

0
Trh s doplňky stravy každým rokem posiluje, ale zároveň je čím dál těžší se v této oblasti zorientovat a posoudit, co je pro nás...

Aktuálně

Ceny domácích svačin pro školáky zdražují. Ta nejčastější – chleba se...

0
Možná jste přesně takovou nosili do školy i vy. Česká školní svačina v podobě „lepeňáků“ – namazaných dvou krajíců chleba – je fenomén...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...