Zažijte zase chuť dětství – jídla, která jsme milovali a zapomněli

47
S oblibou jsme si pochutnávali na jídlech, která z našich jídelníčku postupně vymizela. Některá jsme prostě zapomněli, jiná byla převálcována trendy zahraniční kuchyní, další upadla v nemilost v honbě...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

0
Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují...

Vánoce bez smažení? Zkuste jeho zdravější variantu

0
I když se smažení řadí mezi ty méně zdravé způsoby vaření, byla by škoda ho z kuchyně úplně vyloučit. Jednu z možností, jak smažit...

Zavařování bez chemie a hromady cukru? Jde to

1
Ovoce, hromada cukru, želírovací cukr a vařit. To je v kostce základní recept na zavařování marmelád, kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček...

Skoncujte s přejídáním, pomohou bílkoviny

0
Pozdní večer, neodkladná chuť na něco – nevíte na co, a tak vyčistíte spíž i ledničku, abyste se o pár minut cítili provinile. Známý...

Bez bramborového salátu nejsou Vánoce. Češi se hádají o cibuli, přidává se i lák...

4
Bramborový salát u nás za posledních desítek let zlidověl tak, že devět z deseti Čechů si bez něj štědrovečerní hostinu neumí představit. 85 % jej...

Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm...

Pozor na nadměrnou konzumaci nasycených mastných kyselin

7
Téměř polovina žen a třetina mužů v České republice konzumuje větší než doporučené množství nasycených mastných kyselin. Většinou bohužel netuší, jak negativně...

Typologie vína podle krevních skupin: Čím si přiťuknout, když máte „Áčko“?

0
Lidstvo se v čase vyvíjelo a proměňovalo. Odlišné životní podmínky na různých místech planety vedly ke vzniku 4 různých krevních skupin – A,...

Jak do těla přirozeně doplnit chybějící kolagen?

0
Kolagen je jedna ze základních stavebních bílkovin lidského těla. Díky kolagenu máme pružné a odolné klouby, pevné vlasy, nehty a pokožku. Kolagen...

Aktuálně

Jak neplýtvat jídlem? Několik tipů na správné uskladnění sezónních potravin

0
Podzim netrpělivě klepe na dveře a s ním nekompromisně přichází měsíc září. A právě v tomto období si každoročně připomínáme Mezinárodní den o povědomí...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...