Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují...

Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm...

Typologie vína podle krevních skupin: Čím si přiťuknout, když máte „Áčko“?

Lidstvo se v čase vyvíjelo a proměňovalo. Odlišné životní podmínky na různých místech planety vedly ke vzniku 4 různých krevních skupin – A,...

Grilujeme lilek a cuketu

Už vás nebaví pořád dokola grilovat klobásy a nakládané maso. Vyzkoušejte grilovanou zeleninu a horkými favority na gril jsou právě lilek a cuketa. Nabízí se nám mnoho důležitých otázek. Jak vybrat nejvhodnější zeleninu na gril? Jak správně zeleninu ugrilovat?

Do léta ještě stihnete zhubnout. Poradíme vám, jak na to!

Na léto se sice hodně lidí těší, ale pokud patříte mezi ty, které zrovna teď nejvíce trápí, jak ještě před plavkovou sezónou shodit...

Tikka Masala – dostaňte do jídelníčku novou chuť

Tikka Masala, pojem, který se v českých restauracích objevuje čím dál častěji. Co si pod ním ale představit? Jeho název neprozrazuje...

Zázrak z české přírody, který nezatíží peněženku: červená řepa prožívá v českých kuchyních renesanci

Červenou řepu zřejmě všichni znají v klasických zavařovacích sklenicích. Její využití je však mnohem rozmanitější. Tato typicky sytě červená zelenina poslední dobou zažívá...

Jezte brambory! Jsou prospěšnější víc, než si myslíte

Brambora, naše národní zemědělská plodina, je neuvěřitelně univerzální a je nedílnou součástí českého jídelníčku. Konzumace brambor je zdraví prospěšná, a to díky obsaženým minerálním...

Jak nechybovat při výběru jogurtu?

Jogurt patří mezi potraviny, které většinou jíme každý den. Neustále o nich slýcháme, že nám prospívají. Podle čeho byste je měli vybírat, aby vám...

​Co se zbytky vánočního cukroví?

Před svátky hospodyňky střeží napečené vánoční cukroví jako ostříž a každé ujídání je provázeno dlouhými výčitkami. O svátcích je konečně cukroví volně...

Aktuálně

Zimní edice bohušovických SKYRŮ přináší příchuť jablko-štrúdl a švestka

K zákazníkům míří zimní limitovaná edice SKYRU z Bohušovické mlékárny. Oblíbený zakysaný výrobek islandského typu si tak mohou zákazníci vychutnat také ve...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...