Vánoce bez smažení? Zkuste jeho zdravější variantu

0
I když se smažení řadí mezi ty méně zdravé způsoby vaření, byla by škoda ho z kuchyně úplně vyloučit. Jednu z možností, jak smažit...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

0
Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují...

Bez bramborového salátu nejsou Vánoce. Češi se hádají o cibuli, přidává se i lák...

4
Bramborový salát u nás za posledních desítek let zlidověl tak, že devět z deseti Čechů si bez něj štědrovečerní hostinu neumí představit. 85 % jej...

Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm...

Typologie vína podle krevních skupin: Čím si přiťuknout, když máte „Áčko“?

0
Lidstvo se v čase vyvíjelo a proměňovalo. Odlišné životní podmínky na různých místech planety vedly ke vzniku 4 různých krevních skupin – A,...

Grilujeme lilek a cuketu

0
Už vás nebaví pořád dokola grilovat klobásy a nakládané maso. Vyzkoušejte grilovanou zeleninu a horkými favority na gril jsou právě lilek a cuketa. Nabízí se nám mnoho důležitých otázek. Jak vybrat nejvhodnější zeleninu na gril? Jak správně zeleninu ugrilovat?

Tikka Masala – dostaňte do jídelníčku novou chuť

3
Tikka Masala, pojem, který se v českých restauracích objevuje čím dál častěji. Co si pod ním ale představit? Jeho název neprozrazuje...

Do léta ještě stihnete zhubnout. Poradíme vám, jak na to!

0
Na léto se sice hodně lidí těší, ale pokud patříte mezi ty, které zrovna teď nejvíce trápí, jak ještě před plavkovou sezónou shodit...

Zázrak z české přírody, který nezatíží peněženku: červená řepa prožívá v českých kuchyních renesanci

0
Červenou řepu zřejmě všichni znají v klasických zavařovacích sklenicích. Její využití je však mnohem rozmanitější. Tato typicky sytě červená zelenina poslední dobou zažívá...

Jezte brambory! Jsou prospěšnější víc, než si myslíte

1
Brambora, naše národní zemědělská plodina, je neuvěřitelně univerzální a je nedílnou součástí českého jídelníčku. Konzumace brambor je zdraví prospěšná, a to díky obsaženým minerálním...

Aktuálně

Sladké oslavy Dne dětí. A bez cukru!

0
Den dětí je každoročně předzvěstí blížících se prázdnin. Letošní sice přišly najednou a neplánovaně už v březnu, ale to se nepočítá. Ty skutečné a pravé...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

1
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...