Vánoce bez smažení? Zkuste jeho zdravější variantu

0
I když se smažení řadí mezi ty méně zdravé způsoby vaření, byla by škoda ho z kuchyně úplně vyloučit. Jednu z možností, jak smažit...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

0
Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují...

Zavařování bez chemie a hromady cukru? Jde to

1
Ovoce, hromada cukru, želírovací cukr a vařit. To je v kostce základní recept na zavařování marmelád, kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček...

Bez bramborového salátu nejsou Vánoce. Češi se hádají o cibuli, přidává se i lák...

4
Bramborový salát u nás za posledních desítek let zlidověl tak, že devět z deseti Čechů si bez něj štědrovečerní hostinu neumí představit. 85 % jej...

Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm...

Typologie vína podle krevních skupin: Čím si přiťuknout, když máte „Áčko“?

0
Lidstvo se v čase vyvíjelo a proměňovalo. Odlišné životní podmínky na různých místech planety vedly ke vzniku 4 různých krevních skupin – A,...

Pozor na nadměrnou konzumaci nasycených mastných kyselin

7
Téměř polovina žen a třetina mužů v České republice konzumuje větší než doporučené množství nasycených mastných kyselin. Většinou bohužel netuší, jak negativně...

Dělená strava? Dělte správně

0
Přístupů ke zdravému stravování existuje mnoho a může být občas těžké se v záplavě dostupných informací, ale i dezinformací, zorientovat. Podívejme se...

Grilujeme lilek a cuketu

0
Už vás nebaví pořád dokola grilovat klobásy a nakládané maso. Vyzkoušejte grilovanou zeleninu a horkými favority na gril jsou právě lilek a cuketa. Nabízí se nám mnoho důležitých otázek. Jak vybrat nejvhodnější zeleninu na gril? Jak správně zeleninu ugrilovat?

Tikka Masala – dostaňte do jídelníčku novou chuť

3
Tikka Masala, pojem, který se v českých restauracích objevuje čím dál častěji. Co si pod ním ale představit? Jeho název neprozrazuje...

Aktuálně

Gurmánský tip z Plzeňského Prazdroje: Grilování na Formance v sobotu 15....

0
Zpestřete si léto v pivovaru sobotním grilováním na Formance. Do nově zrekonstruované Formanky nad nádvořím pivovaru vás v sobotu 15. a 29....

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

1
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...