Správné stravování (nejen) v zimě
Tajemství, strategie a vhodné pokrmy k tomu... Jak nejlépe čelit i těm nejchladnějším měsícům, posílit imunitní systém a bojovat proti nebezpečným dopadům oxidačního...
Velký návrat rybího oleje – kde se vzal tento často nedoceňovaný zazrák?
Dalo by se říci, že rybí olej začal hrát svoji roli už v době, kdy se jednobuněčné organismy začaly měnit ve vícebuněčné. Ale z čistě lidského...
Silvestrovské menu: Tipy na bohaté pohoštění v mnoha variacích
Už přemýšlíte o letošním Silvestru? Pro mnohé možná zbytečná otázka, jelikož takovou chatu pro tento den či celý víkend nebo týden bylo...
Ryby na jídelníčku? Nepatří jen na vánoční tabuli nebo na dietní menu
O ryby je tradičně největší zájem v období Vánoc. Je kapr ale ta nejoblíbenější ryba? A jak je to s konzumací...
Pět věcí, které jste nevěděli o whisky
Whisky je jedním z nejvznešenějších nápojů, jehož tradice pochází z rukou mnichů. Ti už od 12. století začali pálit whisky pro léčebné účely a...
Jak si na start grilovací sezony vybrat ideální gril? Máme pro vás 3 rady
Jaro je v rozpuku a nás to láká ven do přírody. Ideální čas na zahájení grilovací sezóny a pochutnat si na voňavých a...
Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?
Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou
surovinou. Ačkoliv její název každý zná,
našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností....
Jaké jsou čtyři nejlepší asijské pokrmy?
Asijská kuchyně je stále vyhledávanější a zdaleka sem nepatří už jen smažené nudle nebo masové směsi alá „čína“ z pouličních...
Jak zacházet se sterilovanou zeleninou?
Dlouhá trvanlivost a odolnost
Sterilování je v současnosti jedním z nejoblíbenějších a zároveň nejúčinnějších způsobů uchování potravin. Díky moderním technologiím, které jsou při...
Skvělá zábava na doma. Spárujte oblíbené knížky, filmy a další kulturu s vínem
Nasát vůni francouzské Riviéry,
zažít jihoamerický temperament nebo atmosféru slunečné Moravy můžete, když už
ne na vlastní kůži, tak alespoň v pohodlí domova. A...