Drůbežáři zlepšují welfare chovů a kvalitu masa a vajec
Popularita drůbežího masa na jídelníčku českých spotřebitelů každým rokem stoupá. V posledních letech opět mírně roste i konzumace vajec. Chovatelé zlepšují welfare chovaných...
Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno
Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou...
Svět vitamínů: Jak nám pomáhá „déčko“?
Slovo vitamín
pochází z výrazu „vita“, tedy „život“. Tyto látky jsou velmi podstatné pro
správné fungování našeho organismu. Prozradíme vám, čím je prospěšný vitamín D
a...
Podzimní přejídání? Jak se ovládnout a nemlsat
Podzim
je v plném proudu a třebaže neukazuje svou nejkrutější podobu, příslib
mrazů a brzkých stmívání nás ovlivňuje. Ať už ponurnou náladou, únavou či
zbytečným přejídáním....
Užijte si správně čaj o páté – společenskou událost, při níž relaxuje i královna
Vypravte
se na pár minut do Anglie a dopřejte si typický ostrovní zážitek. Nebojte se,
není třeba si začít balit a shánět letenku. Do...
Co si dát k rybě? Zkuste víno
Pořekadlo praví: Ryba musí plavat. Ovšem ne ve vodě, ani na talíři, ale v žaludku. Že je rybu potřeba nejen dobře připravit,...
Čtyři tipy jak na perfektní fotky jídla
1. Radši přirozené než umělé světlo
To, že světelné podmínky zásadně ovlivňují, zda bude výsledná fotka dobrá, nebo špatná, není...
Bílé, nebo červené víno? V létě si vychutnejte růžové
Pikniky,
grilování i příjemné posezení na terase zalité slunečními paprsky si žádá
pořádnou dávku osvěžení. Až se budete příště rozhodovat, které víno zvolit,
dejte přednost...
Místo léků jídlo. Máme seznam nemocí, kde to funguje
Je prokázáno, že až 70 % všech onemocnění je způsobeno nesprávným životním stylem. Naše zdraví je tedy většinou v našich rukách. Kromě...
Dokáže káva odhalit charakter člověka?
Věděli jste, že se u nás
setkává několik kávových kultur a mísí se zde zvyky a způsoby pití kávy z
různých zemí? Jsme trochu jako...