Více než pětina Čechů má rizikové stravovací návyky. Jak jíst zdravě a nebýt přitom otrokem...
Informace o zdravém životním stylu a vhodné výživě jsou dnes dostupnější než kdykoliv předtím. Přesto, navzdory rostoucímu zájmu o zdravější potraviny, se mnoha...
Objevte zázrak jménem mrkev
V tuzemské kuchyni se mrkev používá především do polévek, omáček nebo zeleninových směsí. Angličané dělají mrkvový pudink, Francouzi ji kandují a kvalitním...
Ovládněte umění snoubení pokrmů a vína
Podzim a zima je obdobím večírků a dalších společenských setkání, na nichž se to bez alkoholu a občerstvení neobejde. Pokud se chystáte...
Jak a proč sušit ovoce a zeleninu v multifunkční parní troubě
V dnešní uspěchané době se často vracíme k tradicím našich babiček, které používaly kromě zavařování i sušení ovoce a zeleniny jako jednu...
Antibiotika: u 30 % dospělých vyvolají průjem
Antibiotika jsou zázračný lék – penicilin zachránil již více než
200 milionů životů. Spolu se smrtícími patogeny ale
bohužel ničí také „přátelské“ bakterie, které...
Jaké pochoutky si můžete o Velikonocích dopřát bez výčitek?
To, že
o Velikonocích nechcete přibrat či si zkazit úspěšné držení zdravého jídelníčku,
neznamená, že nebudete jíst vůbec. Velikonočním půstem nic nevyřešíte. Jíst
můžete, co...
Zaostřeno na kvalitu: Vyznejte se ve správném označení biopotravin!
Farmářský, přírodní nebo třeba domácí. Na obalech výrobků se můžete setkat s nepřeberným množstvím líbivých názvů, ve kterých rozhodně není jednoduché se vyznat....
Zapomínáte na pitný režim? S kontrolou pomohou tyto praktické tipy
Patříte k lidem, které na nedostatek vody upozorní až pocit žízně? Zatímco v letních parnech si tělo přirozeně žádá víc vody, na podzim a v zimě...
Omezujete příjem kalorií? Nepřežeňte to, jinak nezhubnete
Máte jasný cíl – zhubnout v co nejkratším čase. Výrazně snížíte denní kalorický příjem a každý den se přísně kontrolujete v zrcadle. Nenechte se...
Chutné a kvalitní bezlepkové potraviny
Celiakie je doživotní autoimunitní onemocnění, které je způsobené
nesnášenlivostí lepku v organismu. Počet celiaků stále stoupá - podle zahraničních studií by v ČR mělo
být 100...