Vyzkoušejte osvědčené tipy, jak uskladnit ořechy v bytě, aby se nekazily

Sezóna vlašských ořechů je tady a my opět stojíme před úkolem, jak je udržet v perfektním stavu pro pozdější využití. Způsobů,...

Jak zatočit s celulitidou? Začněte u jídelníčku

Hodně pijte Pijte alespoň 2 l nesycené, neslazené, nechlazené vody denně, nejlépe mezi jídly, abyste poskytli tělu dostatečné množství...

Podobná, ale přece každá odrůda jiná. Jaká jablka se k čemu hodí?

Nejen, že jablka skvěle chutnají, ale také jsou velmi variabilní, v kuchyni se dají využít na mnoho způsobů. Je ale třeba si dát pozor, po jaké odrůdě sáhnete. Například oblíbený štrúdl vyžaduje jablka se specifickými vlastnostmi. Podobně je tomu také s výdrží, některé plody uchováte od podzimu až do léta, jiné je třeba spotřebovat rychleji. Poradíme vám, na co si dát pozor a jaké odrůdy volit.

Tajemství zeleného čaje? Zdravé antioxidanty a harmonická chuť

Patří zelený čaj k vašim favoritům, nebo se mu prozatím vyhýbáte? Dopřát si čas od času čajové povzbuzení se vyplatí nejen kvůli unikátním účinkům na...

Zelená káva? Vyšší dávka kofeinu či pomocník při hubnutí

Černou kávu zná každý. Zelená však zůstává pro mnoho konzumentů neobjeveným tajemstvím. Neochutnat tento netradiční nápoj by však byla škoda. Má totiž...

Děti by měly více konzumovat mléčné výrobky

Už během dětství nám naše maminky podávaly mléčné výrobky prakticky každý den. Představit si jakoukoliv domácnost bez jogurtů, mléka a mléčných výrobků...

Nedaří se vám ušetřit? Zkuste se zaměřit na nákup a spotřebu jídla

Jídelníček a nákupní seznam Možná to zní úmorně, ale tyhle dvě věci by se měly stát vaším běžným pomocníkem....

Grilovací sezóna je v plném proudu. Jak na zdravější podobu?

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů,...

Pět aktuálních trendů v mlsání

Současné trendy, a dokonce i v mlsání, jdou stále dopředu! Víte, že si můžete dopřát příjemné chvilky mlsání bez výčitek? Stačí vědět, po...

Cena poledního menu opět roste. Meziročně si připlatíme o 7 Kč

Průměrná cena poledních meníček se v roce 2017 pohybovala na úrovni 100,8 Kč. V roce 2018 to bylo 106 Kč a nyní,...

Aktuálně

Sezóna farmářských trhů startuje. První v Česku otevře Heřmaňák v Praze...

První částečně bezobalový farmářský trh v Česku vstupuje do třetí sezóny. První návštěvníky přivítá už v sobotu 11. ledna. Heřmaňák pravidelně každou sobotu navštěvuje...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...