Pozor lepek! Co když i vy trpíte celiakií?
Jak je na tom Česko s celiakií?
„V České republice trpí dle odhadů celiakií 1 ze 100 obyvatel, i...
Valentýn se blíží, užijte si společnou večeři
„Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu,“ pravil irský
dramatik George Bernard Shaw. Inu, poněkud cynické prohlášení, ale jen těžko
lze popřít, že láska...
Raw stravu a recepty si lidé oblíbili
Zdá se, že se lidé stále více zajímají o to, co jedí, a proto se není
čemu divit, že se mimo vegetariánství a...
Jak a proč sušit ovoce a zeleninu v multifunkční parní troubě
V dnešní uspěchané době se často vracíme k tradicím našich babiček, které používaly kromě zavařování i sušení ovoce a zeleniny jako jednu...
Ovce nebo prase? Vždyť je to mangalica!
VIP mezi prasaty či bio
prase, plemeno mangalica má mnoho přízvisek. Pochází z Maďarska a postupně
proniká také na český trh. Maso z tohoto, na pohled...
Vypěstujte si doma chutné a zdravé klíčky
Venku je zatím zima a vy byste už chtěli sázet, pěstovat nebo alespoň přesazovat? Naše balkónové zahrádky ještě musí chvíli...
Jak upravit jídelníček během menopauzy?
Začátkem nového roku mnoho lidí, ať už v rámci novoročních předsevzetí, či ve snaze zatočit s povánočními kilogramy navíc, začne výrazněji řešit svůj jídelníček....
Nejen klasická pšenice, ale i pohanka či špalda. To vše sklízí ekologičtí zemědělci
Žně. Kromě zvuku hučících kombajnů je lidé
často ani neregistrují, pro farmáře je ale sklizeň obilovin vrcholem celé
sezóny. Zhruba od června do září...
Na podzim bývá na posilování imunity pozdě, lepší je začít už teď
Léto zatím neřeklo poslední slovo a do doby, než definitivně předá vládu podzimu, nás ještě čekají hezké slunečné dny. Přesto...
Jak na sójové maso?
S rostoucím počtem strávníků, kteří se přiklánějí ke stravě založené na rostlinných potravinách, se mnozí výrobci potravin snaží vyjít poptávce vstříc nabízením množství sójových náhražek masa. Co vlastně sójové maso je, jaké jsou jeho výhody a jak ho nejlépe připravit se dozvíte v následujícím článku.