Kdo nezavařuje, není Čech: Zužitkujte přebytky ovoce a zeleniny

Zadařilo se vám a sklízíte bohatou úrodu ovoce a zeleniny? Pusťte se do zavařování. Na podzim a v zimě zásobu oceníte, o to...

Jakou kávu bychom měli v létě ochutnat?

0
K létu jednoznačně patří ledové nápoje a osvěžující koktejly, takže milovníci kávy to mají v tomto období se svým klasicky horkým nápojem trochu těžší....

Vznik dokonalého šálku kávy: od objevu prvního zrnka až po moderní trendy

Káva představuje pro miliony lidí po celém světě nápoj, kterým nastartují svůj den. Její bohatá historie sahá až do 9. století našeho...

Jak uchovávat potraviny, aby vydržely déle čerstvé a chutné?

0
Často se vám stane, že nestihnete spotřebovat vše, co máte v lednici, a zkažené jídlo tak zbytečně končí v koši? Existuje celá řada...

Vitamin B třikrát jinak: jaké funkce zabezpečuje v lidském těle?

0
Vitamin B1 – thiamin Thiamin se vyznačuje pozitivním účinkem na nervový systém a příznivě působí také proti únavě. Jeho...

Na diabetes a obezitu nezůstávejte sami. Kteří pomocníci vám usnadní život?

Obézní člověk má 5x větší pravděpodobnost, že bude trpět hypertenzí, a 6x větší, že onemocní cukrovkou. Obezita je příčinou vzniku diabetu 2....

Vyznejte se v rostlinných proteinech: Které jsou nejlepší a jak je zakomponovat do běžných...

0
Rostlinné proteiny ve formě praktických a lahodných proteinových prášků nejsou jen pro vegany, sportovce či fitness nadšence. Obohaťte díky nim snadno a...

Podobná, ale přece každá odrůda jiná. Jaká jablka se k čemu hodí?

0
Nejen, že jablka skvěle chutnají, ale také jsou velmi variabilní, v kuchyni se dají využít na mnoho způsobů. Je ale třeba si dát pozor, po jaké odrůdě sáhnete. Například oblíbený štrúdl vyžaduje jablka se specifickými vlastnostmi. Podobně je tomu také s výdrží, některé plody uchováte od podzimu až do léta, jiné je třeba spotřebovat rychleji. Poradíme vám, na co si dát pozor a jaké odrůdy volit.

Objevte pozitivní účinky medu na váš organismus

0
Během zimních měsíců a chřipkových období sahá mnoho lidí po zdravých potravinách, jako jsou ovoce a zelenina, ze kterých tělo čerpá prospěšné vitamíny a...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

0
Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou.  Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností....

Aktuálně

Čechům na dovolené nejvíc chybí český chleba a pivo

0
Kam vedou první kroky Čechů po návratu z letních zahraničních dovolených? Není to hospoda s českým čepovaným pivem, jak by se mohlo nabízet. A...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...