Drůbežáři zlepšují welfare chovů a kvalitu masa a vajec

Popularita drůbežího masa na jídelníčku českých spotřebitelů každým rokem stoupá. V posledních letech opět mírně roste i konzumace vajec. Chovatelé zlepšují welfare chovaných...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

0
Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou...

Svět vitamínů: Jak nám pomáhá „déčko“?

Slovo vitamín pochází z výrazu „vita“, tedy „život“. Tyto látky jsou velmi podstatné pro správné fungování našeho organismu. Prozradíme vám, čím je prospěšný vitamín D a...

Podzimní přejídání? Jak se ovládnout a nemlsat

0
Podzim je v plném proudu a třebaže neukazuje svou nejkrutější podobu, příslib mrazů a brzkých stmívání nás ovlivňuje. Ať už ponurnou náladou, únavou či zbytečným přejídáním....

Užijte si správně čaj o páté – společenskou událost, při níž relaxuje i královna

0
Vypravte se na pár minut do Anglie a dopřejte si typický ostrovní zážitek. Nebojte se, není třeba si začít balit a shánět letenku. Do...

Co si dát k rybě? Zkuste víno

0
Pořekadlo praví: Ryba musí plavat. Ovšem ne ve vodě, ani na talíři, ale v žaludku. Že je rybu potřeba nejen dobře připravit,...

Čtyři tipy jak na perfektní fotky jídla

0
1. Radši přirozené než umělé světlo To, že světelné podmínky zásadně ovlivňují, zda bude výsledná fotka dobrá, nebo špatná, není...

Bílé, nebo červené víno? V létě si vychutnejte růžové

0
Pikniky, grilování i příjemné posezení na terase zalité slunečními paprsky si žádá pořádnou dávku osvěžení. Až se budete příště rozhodovat, které víno zvolit, dejte přednost...

Místo léků jídlo. Máme seznam nemocí, kde to funguje

0
Je prokázáno, že až 70 % všech onemocnění je způsobeno nesprávným životním stylem. Naše zdraví je tedy většinou v našich rukách. Kromě...

Dokáže káva odhalit charakter člověka?

0
Věděli jste, že se u nás setkává několik kávových kultur a mísí se zde zvyky a způsoby pití kávy z různých zemí? Jsme trochu jako...

Aktuálně

Jak neplýtvat jídlem? Několik tipů na správné uskladnění sezónních potravin

0
Podzim netrpělivě klepe na dveře a s ním nekompromisně přichází měsíc září. A právě v tomto období si každoročně připomínáme Mezinárodní den o povědomí...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...