Tavené sýry: Jak jsou na tom s obsahem nežádoucích látek?

V loňském roce uplynulo už sto let od chvíle, kdy se v jihočeských Vodňanech začaly vyrábět tavené sýry. Jejich obliba se v čase měnila, a...

Slunečnicové oleje: Smažení už není tabu, ale volba správného oleje je klíčová

O slunečnicovém oleji se můžeme dočíst, že není vhodný ke smažení. Tuto pravdu začaly v posledních letech nahlodávat nové odrůdy slunečnic produkujících...

Proteinové mléčné výrobky. Některé obsahují více cukru než bílkovin

V posledních letech se vedle obvyklých jogurtů nebo pudinků objevují podobné výrobky slibující vysoký obsah proteinu čili bílkovin. Spotřebitelská organizace dTest poslala do...

Játrové paštiky pod drobnohledem – jak se jim dařilo v testech?

Co jiného může být pro české spotřebitele symbolem letního cestování než paštika. Málokdo s ní neměl alespoň jednou za život tu čest –...

Velký zmrzlinový průvodce

Čokoládová, se slaným karamelem, ale i tvarůžková nebo maková. Zmrzlina patří k létu ve všech svých podobách, ať milujete točenou nebo si raději...

Rozumíme označování potravin? Aneb jak se vyznat v informacích na obalech potravin?

Pro Čechy je kvalita potravin dlouhodobě jeden z klíčových faktorů, podle kterého se rozhodují při nákupu. Vyplývá to z výzkumu nákupního chování, ve kterém...

Z léta se lehce stane otrava. Na co dát u potravin pozor?

V letních měsících se zvyšuje počet otrav jídlem v důsledku vysokých teplot, které podporují množení mikroorganismů. Z tohoto důvodu musíme dbát na...

V konzervách s rajčaty testy odhalily zdraví škodlivé látky

Rajčata jsou základem pro celou řadu oblíbených italských pokrmů a asi jen málokteré dítko ohrne nos nad „červenou omáčkou“ s těstovinami. O...

Když maso, tak to nejkvalitnější

Není maso jako maso. A jelikož se už pomalu, ale jistě blíží teplejší dny, spousta z nás má plnou hlavu prvního jarního grilování....

Srovnání cukrovinek odhalilo problematická éčka. Propadly hlavně známé značky

Zatímco menší výrobci dětmi oblíbených cukrovinek se snaží v co nejvyšší míře přejít od éčkových barviv k přírodním alternativám, známé větší značky...

Aktuálně

Sbohem, vanilková? Novodobou klasikou mezi zmrzlinami je podle průzkumu kinder nebo...

0
Zmrzlinová sezóna začíná a před stánky a cukrárnami se už tvoří fronty. Zmrzlinářství Tomivo Gelato, které prodává zmrzlinu napříč republikou, se rozhodlo...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...