Ty nejlepší vaničkové zmrzliny. Víte, po které sáhnout?

Zmrzliny jsou oblíbené mezi širokou veřejností a zejména v létě výrazně stoupá prodej těch točených a na dřívku. Ledovou pochoutku si můžete dopřát...

O kvalitě mléka v Evropské unii není třeba spekulovat

Výroba prvotřídních mlékárenských výrobků vždy závisí na kvalitně mléka. Úsilí k zajištění této suroviny v té nejlepší kvalitě lze popsat v pěti bodech: Pohoda zvířat, pravidelná kontrola,...

Kompletní bílkovina jako novodobá mantra

Ne každý vystudoval biochemii, aby dokázal popsat metabolismus bílkovin v těle, přece jen je ale při studiu výživy důležité rozumět alespoň základům trávicích procesů, aby...

Kupujete v obchodě sirupy a koncentráty? Ovoce je v nich v menšině

Ovocný sirup naředěný vodou ­byl pravděpodobně nejběžnějším domácím nápojem předrevolučních let. Prodeje sirupů meziročně klesají, přesto v mnoha domácnostech mají své čestné místo dodnes – za uplynulý rok české domácnosti vypily 40 miliónů litrů kupovaného sirupu. Velké rozdíly jsou v cenách i ve složení těchto výrobků.

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

S přibývajícími teplotami většinou máme chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika....

Isotonické nápoje – minerály či ionty, nebo spíš cukr a chemie?

Pronikají do regálů běžných supermarketů a často se „tváří“ nepostradatelně. Jde o produkty, které obestírá aura drinku nezbytného ke sportovní aktivitě a lepším výkonům....

Jak je na tom kvalita ruských zmrzlin?

Horké letní počasí dělá radost výrobcům zmrzlin a nanuků. K těm nejtradičnějším patří ruská zmrzlina - smetanový mražený krém vložený mezi dvě oplatky....

Nejen kravské, ale také kozí či ovčí. Jakému mléku dáte přednost?

Mléko a výrobky z něj mají v našem jídelníčku téměř nezastupitelnou roli. Konzumujeme je v různých podobách i několikrát denně. Zamysleli jste se ale...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr...

Tvrdá voda prospívá zdraví. Dopřát si ji můžete i bez vodního kamene

Tvrdá voda způsobuje vodní kámen, čímž poškozuje domácí spotřebiče a zanáší rozvody vody, a především proto mají lidé raději tu měkčí. Tvrdší voda je však...

Aktuálně

Jahodová a borůvková ZMRZKA od Hollandie

Svěží, lehká, lahodná, božská… Vaše chuťové pohárky si právě podmanila nová ZMRZKA od české mlékárny Hollandia. Perfektně vyváženou chuť dodává této novince...

Nejčtenější články