Jenom čerstvá šťáva: Nový trend, který roste i kvůli zájmu o zdravý životní styl

Zájem o zdravý životní styl díky informovanosti, osvětě, a v neposlední řadě i rozšiřující se nabídce v obchodech, prudce roste. Není to ale jen o jídle....

Test balených vod: Obsahují málo minerálů

Češi projevují stále větší zájem o balené vody, za rok jich spotřebují zhruba 51 l na osobu. I přes vyšší...

Jogurtové nápoje – cukr vede nad ovocem

Praktická jogurtová svačina, na kterou nepotřebujete lžičku. To je asi hlavní výhoda kysaných nápojů oproti klasickým jogurtům. Pokud by byly k dostání neslazené,...

Kolik soli ukrývají sušenky a oplatky?

Většinu soli přinášejí do těla zpracované potraviny. Časopis dTest nakoupil 30 druhů balených sušenek a oplatek, aby zjistil, na které si...

Losos jako zdroj omega-3 kyselin nestačí

Podle výživových doporučení patří ryby do jídelníčku dvakrát týdně. Tučné mořské ryby jsou totiž dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin a...

Vztah vína a cukru? Jedna velká věda

Cukr je klíčovou součástí vína Je to právě cukr, který dodává vínu jeho charakter a označení. Hrozny révy vinné...

Test arašídů: plísní se nemusíte bát

Solené buráky patří k tradičnímu občerstvení nabízenému hostům doma na návštěvě i v restauraci. Časopis dTest otestoval kvalitu pražených solených...

Rajčata jako červený poklad českých zahrad

Rajčata jsou pro náš organismus velmi prospěšná. Nejdůležitější je jejich červené barvivo zvané lykopen, které působí jako antioxidant. Z vitaminů...

Mléko plné protikladů. Čemu máme věřit?

Říká se, že polopravda je horší než lež. Mnoho z nich se objevuje i v souvislosti s mlékem a mléčnými výrobky. Můžeme...

Jak poznat opravdu kvalitní čokoládu?

Věděli jste, že kvalitní čokoláda se může díky pozitivním účinkům na naše zdraví směle řadit mezi superpotraviny? Jen je někdy těžké...

Aktuálně

dTest připravil průvodce, který pomůže neplýtvat s potravinami

Prošlé potraviny nepatří automaticky do koše. Spotřebitelská organizace dTest vydala praktického průvodce, který pomáhá určit, jestli je možné prošlou potravinu ještě sníst,...

Nejčtenější články

Naučte se správně snídat a zhubnete

Už naše babičky říkaly, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne. A měly pravdu. Snídaně by totiž měla tvořit až 25 % našeho...