Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete...

Kompletní bílkovina jako novodobá mantra

Ne každý vystudoval biochemii, aby dokázal popsat metabolismus bílkovin v těle, přece jen je ale při studiu výživy důležité rozumět alespoň základům trávicích procesů, aby...

Superpotravina přímo z kurníku. Jak vybrat v obchodě skutečně ty kvalitní vajíčka?

Pomlázka, beránek a vajíčko, typické symboly českých Velikonoc, bez kterých to zkrátka nejde. Za několik let by to mělo ale vypadat jinak,...

Víno se šroubovacím uzávěrem nemůže být kvalitní? To je omyl

Mýty o nekvalitních šroubovacích zátkách se v poslední době stávají minulostí. Zákazníci se totiž v praxi běžně setkávají s tím, že...

Test napěňovačů mléka: Nejvíce dalo šlehačům zabrat studené mléko

Spotřebitelský časopis dTest prověřil 22 elektrických, manuálních a ručních bateriových napěňovačů mléka, které slibují mléčnou pěnu z pohodlí domova. V laboratoři přístroje absolvovaly nejednu praktickou...

Tvrdá voda prospívá zdraví. Dopřát si ji můžete i bez vodního kamene

Tvrdá voda způsobuje vodní kámen, čímž poškozuje domácí spotřebiče a zanáší rozvody vody, a především proto mají lidé raději tu měkčí. Tvrdší voda je však...

Jenom čerstvá šťáva: Nový trend, který roste i kvůli zájmu o zdravý životní styl

Zájem o zdravý životní styl díky informovanosti, osvětě, a v neposlední řadě i rozšiřující se nabídce v obchodech, prudce roste. Není to ale jen o jídle....

Sušená rajčata v oleji – co všechno můžou obsahovat?

Sušená rajčata naložená v oleji jsou oblíbenou přísadou řady pokrmů. Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře skleničky s touto lahůdkou zakoupené v českých obchodech, aby...

Test balených vod: Obsahují málo minerálů

Češi projevují stále větší zájem o balené vody, za rok jich spotřebují zhruba 51 l na osobu. I přes vyšší...

Dáte si burčák, nebo částečně zkvašený hroznový mošt?

Na přelomu léta a podzimu se začíná burčák prodávat na každém rohu a nechybí prakticky na žádném trhu, jarmarku či podobné akci....

Aktuálně

Jogurt slaví 100 let! Lidé si nejvíce oblíbili jahodový

Přestože můžeme dohledat původ jogurtu až zhruba do 3 000 let př. n. l., jeho průmyslová výroba začala teprve před 100 lety v Barceloně. Díky...

Nejčtenější články