Eidam, levnější konkurence proteinovým tyčinkám
Na eidam se někdy nahlíží jako na laciný sýr vhodný pro vaření. dTest ověřil, zda si takovou pověst zaslouží. Hned jednadvacet vzorků s obsahem...
Test mléka – čerstvé, nebo raději trvanlivé?
Na první pohled je od sebe nerozeznáte, v čem je tedy rozdíl? dTest nechal otestovat celkem 25 vzorků čerstvého a trvanlivého mléka a...
Obchody nabízejí velikonoční figurky z falešné čokolády
Pomlázka patří k nejstarším velikonočním zvykům. Odměnou pro koledníky bývají kromě tradičních malovaných vajec kupované sladkosti. Pod lákavě ...
Rostlinný roztíratelný tuk nezaměňujte za máslo
Někdo na ně nedá dopustit, jiný je zarytě odmítá – řeč je o rostlinných roztíratelných tucích. Jsou postrachem pro naše zdraví? A...
Éčka v uzeninách
Rádi si
pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a
ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete...
Test dětských sušenek – boj s akrylamidem
Akrylamid je v potravinách zcela nežádoucí, protože zvyšuje riziko vzniku nádorových onemocnění, škodí nervovému systému a poškozuje genetickou informaci. Spotřebitelská organizace dTest...
Kompletní bílkovina jako novodobá mantra
Ne každý
vystudoval biochemii, aby dokázal popsat metabolismus bílkovin v těle, přece
jen je ale při studiu výživy důležité rozumět alespoň základům trávicích
procesů, aby...
Test ukázal, že tuňáka v konzervě se bát nemusíte
Snad každá poučka o zdravém životním stylu radí zařadit do jídelníčku ryby. Konzervovaný tuňák může být cestou, jak toto pravidlo splnit. Navíc...
Test mletých mas příliš nepotěšil. Třetina vzorků nevyhověla předpisům
Grilovací sezóna je v plném proudu. Spotřebitelská organizace dTest proto nechala otestovat dvanáct vzorků mletého masa – osm čistě hovězích a čtyři...
Kvalitní uzené maso? Nepotřebuje chemické vylepšování
Konzervace kouřem patří mezi nejstarší a nejjednodušší způsoby, jak maso uchovat do zásoby. Spotřebitelská organizace dTest prozkoumala kvalitu baleného moravského uzeného a...