Sníst, nebo vyhodit prošlé potraviny?

Prošlé potraviny nepatří automaticky do koše. Vyznáte se v pojmech jako minimální tvanlivost a datum spotřeby? Víte, že některé potrviny jsou dokonce...

Losos jako zdroj omega-3 kyselin nestačí

Podle výživových doporučení patří ryby do jídelníčku dvakrát týdně. Tučné mořské ryby jsou totiž dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin a...

Vztah vína a cukru? Jedna velká věda

Cukr je klíčovou součástí vína Je to právě cukr, který dodává vínu jeho charakter a označení. Hrozny révy vinné...

Rajčata jako červený poklad českých zahrad

Rajčata jsou pro náš organismus velmi prospěšná. Nejdůležitější je jejich červené barvivo zvané lykopen, které působí jako antioxidant. Z vitaminů...

Důvody růstu popularity domácí kohoutkové vody? Vysoká kvalita a dostupnost

Spotřeba vody v českých domácnostech v posledních letech vytrvale narůstá a mezi hlavní důvody patří vysoká kvalita a čistota tuzemské kohoutkové vody. Za její...

Kupujete v obchodě sirupy a koncentráty? Ovoce je v nich v menšině

Ovocný sirup naředěný vodou ­byl pravděpodobně nejběžnějším domácím nápojem předrevolučních let. Prodeje sirupů meziročně klesají, přesto v mnoha domácnostech mají své čestné místo dodnes – za uplynulý rok české domácnosti vypily 40 miliónů litrů kupovaného sirupu. Velké rozdíly jsou v cenách i ve složení těchto výrobků.

Mléko plné protikladů. Čemu máme věřit?

Říká se, že polopravda je horší než lež. Mnoho z nich se objevuje i v souvislosti s mlékem a mléčnými výrobky. Můžeme...

Vyrovnají se haluškové polotovary originálu?

Příprava halušek ze syrových brambor není složitá, pro někoho může být ale pracná. Právě na to spoléhají výrobci haluškových polotovarů. Nabídka těchto...

Isotonické nápoje – minerály či ionty, nebo spíš cukr a chemie?

Pronikají do regálů běžných supermarketů a často se „tváří“ nepostradatelně. Jde o produkty, které obestírá aura drinku nezbytného ke sportovní aktivitě a lepším výkonům....

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

S přibývajícími teplotami většinou máme chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika....

Aktuálně

Jogurt slaví 100 let! Lidé si nejvíce oblíbili jahodový

Přestože můžeme dohledat původ jogurtu až zhruba do 3 000 let př. n. l., jeho průmyslová výroba začala teprve před 100 lety v Barceloně. Díky...

Nejčtenější články