Dáte si burčák, nebo částečně zkvašený hroznový mošt?
Na přelomu léta a podzimu se začíná burčák prodávat na každém rohu a nechybí prakticky na žádném trhu, jarmarku či podobné akci....
Víte, jak správně opékat špekáčky?
Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to
tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na...
Test balených vod: Obsahují málo minerálů
Češi projevují stále větší zájem o balené vody, za rok jich spotřebují zhruba 51 l na osobu. I přes vyšší...
Je český česnek opravdu nejlepší?
V posledních letech stoupá zájem o český česnek. Podle častého názoru je domácí česnek ten nejlepší, tedy nejvýraznější. Redakce časopisu dTest proto do...
Je na českém trhu k dostání kvalitní brynza?
Ovčí mléko je při výrobě brynzy nepostradatelné. Na Slovensku musí brynza obsahovat alespoň 50 % ovčího sýra, česká legislativa ale minimální podíl ovčí...
Jak vybrat kvalitní máslo?
1) Z čeho je máslo složeno a co sledovat na jeho obalu?
Základem pro výrobu kvalitního másla je pouze...
Legislativně nezávadná voda představuje rizika
Znáte přísloví o tom,
jak stokrát nic umořilo osla? Bohužel se tato lidová moudrost dá aplikovat i na
pití vody z kohoutku. Nedávná studie amerických...
Barevné Velikonoce jako mix potravinářského průmyslu?
Děti mají rády barevné cukrovinky a výrobci potravin jim rádi vyhoví. Velikonoční perníček s polevou a zdobením vypadá nevinně, ale může skrývat...
Vztah vína a cukru? Jedna velká věda
Cukr je klíčovou součástí vína
Je to právě cukr, který dodává vínu jeho charakter a označení. Hrozny révy vinné...
Čím se řídit při výběru hladké mouky? I levná dobře poslouží
Mouka obvykle patří mezi stálé zásoby každé domácnosti. Spotřebitelská organizace dTest se zaměřila na tu hladkou, která má v kuchyni nejširší využití, a...