Dáte si burčák, nebo částečně zkvašený hroznový mošt?

Na přelomu léta a podzimu se začíná burčák prodávat na každém rohu a nechybí prakticky na žádném trhu, jarmarku či podobné akci....

Víte, jak správně opékat špekáčky?

Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na...

Test balených vod: Obsahují málo minerálů

Češi projevují stále větší zájem o balené vody, za rok jich spotřebují zhruba 51 l na osobu. I přes vyšší...

Je český česnek opravdu nejlepší?

V posledních letech stoupá zájem o český česnek. Podle častého názoru je domácí česnek ten nejlepší, tedy nejvýraznější. Redakce časopisu dTest proto do...

Je na českém trhu k dostání kvalitní brynza?

Ovčí mléko je při výrobě brynzy nepostradatelné. Na Slovensku musí brynza obsahovat alespoň 50 % ovčího sýra, česká legislativa ale minimální podíl ovčí...

Jak vybrat kvalitní máslo?

1) Z čeho je máslo složeno a co sledovat na jeho obalu? Základem pro výrobu kvalitního másla je pouze...

Legislativně nezávadná voda představuje rizika

Znáte přísloví o tom, jak stokrát nic umořilo osla? Bohužel se tato lidová moudrost dá aplikovat i na pití vody z kohoutku. Nedávná studie amerických...

Barevné Velikonoce jako mix potravinářského průmyslu?

Děti mají rády barevné cukrovinky a výrobci potravin jim rádi vyhoví. Velikonoční perníček s polevou a zdobením vypadá nevinně, ale může skrývat...

Vztah vína a cukru? Jedna velká věda

0
Cukr je klíčovou součástí vína Je to právě cukr, který dodává vínu jeho charakter a označení. Hrozny révy vinné...

Čím se řídit při výběru hladké mouky? I levná dobře poslouží

Mouka obvykle patří mezi stálé zásoby každé domácnosti. Spotřebitelská organizace dTest se zaměřila na tu hladkou, která má v kuchyni nejširší využití, a...

Aktuálně

Čechům na dovolené nejvíc chybí český chleba a pivo

0
Kam vedou první kroky Čechů po návratu z letních zahraničních dovolených? Není to hospoda s českým čepovaným pivem, jak by se mohlo nabízet. A...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...