Test arašídů: plísní se nemusíte bát

Solené buráky patří k tradičnímu občerstvení nabízenému hostům doma na návštěvě i v restauraci. Časopis dTest otestoval kvalitu pražených solených...

Jak poznat opravdu kvalitní čokoládu?

Věděli jste, že kvalitní čokoláda se může díky pozitivním účinkům na naše zdraví směle řadit mezi superpotraviny? Jen je někdy těžké...

Vybavte své děti na celý život a předejte jim ty správné stravovací návyky

Pitný režim, způsob stolování a zejména výběr jídla. V tom všem děti napodobují chování svých rodičů. A protože není snadné tyto zvyky v pozdějším...

Jsou novodobé zeleninové chipsy lepší než klasické brambůrky?

Brambůrky, chipsy…říkejme tomu, jak chceme, ale raději to nejezme. „To bychom nemohli jíst nic…,“ myslí si možná někteří z nás. Ano i...

Zájem o mléko stoupá, obzvláště o to kvalitní

Mléko. Zatímco v minulosti bylo spojováno s mnoha pověrami o jeho škodlivosti, dnes tyto mýty odezněly a mléko se stalo díky svým...

Bylinné čaje s příchutí pesticidů a jedovatého plevele

Předmět testování: bylinné čaje Ze široké nabídky si dTest posvítil na bylinné směsi, které jsou běžně k dostání v...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr...

Nákup potravin v Německu se vyplatí kvalitou i cenou

Předmětem testu nechlazené výrobky Časopis dTest už jedno kvalitativní srovnání nejlevnějších chlazených a mrazených produktů provedl, tentokrát si posvítil...

Test grilovacích omáček. Která je ta pravá?

Grilování s rodinou či přáteli k létu neodmyslitelně patří. Ať už si dopřáváte vepřová žebírka, steaky, kuřecí plátky nebo třeba klobásky, dobrá grilovací omáčka...

Je na českém trhu k dostání kvalitní brynza?

Ovčí mléko je při výrobě brynzy nepostradatelné. Na Slovensku musí brynza obsahovat alespoň 50 % ovčího sýra, česká legislativa ale minimální podíl ovčí...

Aktuálně

Jogurt slaví 100 let! Lidé si nejvíce oblíbili jahodový

Přestože můžeme dohledat původ jogurtu až zhruba do 3 000 let př. n. l., jeho průmyslová výroba začala teprve před 100 lety v Barceloně. Díky...

Nejčtenější články