Těžké kovy a morfin. Polovina testovaných balení máku propadla
Nenápadnou ingredienci zpravidla najdeme ve spížích většiny českých domácností. Spotřebitelskou organizaci dTest proto zajímalo, jak si nakoupené vzorky máku povedou nejen s...
Sníst, nebo vyhodit prošlé potraviny?
Prošlé potraviny nepatří automaticky do koše. Vyznáte se v pojmech jako minimální tvanlivost a datum spotřeby? Víte, že některé potrviny jsou dokonce...
Kvalita ovoce a zeleniny se liší podle místa prodeje
Ať nakoupíte zeleninu a ovoce kdekoliv, zřejmě čekáte, že domů přinesete totéž. Spotřebitelská organizace dTest se proto zaměřila na ověření kvality ovoce...
Výběr manga a avokáda není žádná věda
S exotickým ovocem nemíváme zas tak velké zkušenosti. Jejich sezóna je ale právě v plném proudu a většina z nás si během zimy na lákavých exotických...
Jak poznat kvalitní majonézu?
Saláty, pomazánky nebo třeba chlebíčky se bez ní neobejdou. Ale není majonéza jako majonéza. Co dělá ze světlé husté omáčky tu pravou...
Co obsahují ve skutečnosti snídaňové cereálie?
Obaly s obrázky evokujícími vyvážený životní styl a zdravý start dne lákají ke koupi. S obsahem už je to však horší. Spotřebitelská organizace dTest...
Mléko plné protikladů. Čemu máme věřit?
Říká se, že polopravda je horší než lež. Mnoho z nich se objevuje i v souvislosti s mlékem a mléčnými výrobky. Můžeme...
Mléčné řezy a tyčinky – cukr v maskáčích
V chladicích regálech bývají blízko tvarohů a jogurtů vyskládány také chlazené sladké svačinky. Někteří výrobci je prezentují jako zdravější alternativu...
Náhražky a alternativy kávy – proč bychom se o ně měli zajímat?
Původním smyslem kávovin bylo nahradit drahou nebo zcela nedostupnou kávu. Dnes je ale kávy na trhu dost a cenově se kávoviny vyrovnají...
Rajčata? Červený poklad českých zahrad
Rajčata jsou pro náš organismus velmi prospěšná. Nejdůležitější je jejich červené barvivo zvané lykopen, které působí jako antioxidant. Z vitaminů...