Jogurtové nápoje – cukr vede nad ovocem
Praktická jogurtová svačina, na kterou nepotřebujete lžičku. To je asi hlavní výhoda kysaných nápojů oproti klasickým jogurtům. Pokud by byly k dostání neslazené,...
Je na českém trhu k dostání kvalitní brynza?
Ovčí mléko je při výrobě brynzy nepostradatelné. Na Slovensku musí brynza obsahovat alespoň 50 % ovčího sýra, česká legislativa ale minimální podíl ovčí...
Když maso, tak to nejkvalitnější
Není maso jako maso. A jelikož se už pomalu, ale jistě blíží teplejší dny, spousta z nás má plnou hlavu prvního jarního grilování....
Černé sáčkové čaje – povzbudí, neuškodí, neoslní
Řada lidí začíná den šálkem černého čaje, přičemž většinou sáhnou spíše po rychlém řešení v podobě čaje v nálevových sáčcích než po sypané...
Až 38 % soli přijmeme v pečivu
Mezi evropskými státy je Česká republika na předních příčkách. Zatímco Světová zdravotnická organizace doporučuje dospělým lidem maximální denní příjem soli do 5...
Test arašídů: plísní se nemusíte bát
Solené buráky patří k tradičnímu občerstvení nabízenému hostům doma na návštěvě i v restauraci. Časopis dTest otestoval kvalitu pražených solených...
Kompletní bílkovina jako novodobá mantra
Ne každý
vystudoval biochemii, aby dokázal popsat metabolismus bílkovin v těle, přece
jen je ale při studiu výživy důležité rozumět alespoň základům trávicích
procesů, aby...
Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát
S přibývajícími teplotami většinou máme chuť spíše na
odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená
jídla i česká klasika....
Budoucnost českého včelařství: méně chemie
Snižovat množství chemických prostředků na ochranu rostlin, vzdělávat začínající i zkušenější včelaře, propagovat regionální a registrované značky medu i ...
Tvrdá voda prospívá zdraví. Dopřát si ji můžete i bez vodního kamene
Tvrdá voda způsobuje
vodní kámen, čímž poškozuje domácí spotřebiče a zanáší rozvody vody,
a především proto mají lidé raději tu měkčí. Tvrdší voda je však...