Až 38 % soli přijmeme v pečivu
Mezi evropskými státy je Česká republika na předních příčkách. Zatímco Světová zdravotnická organizace doporučuje dospělým lidem maximální denní příjem soli do 5...
Není třeba se obávat, že maso a masné výrobky obsahují škodliviny. Naopak
1) Jak jste se k oboru dostal, potažmo co způsobilo vášeň pro maso?
Žádná vášeň. Vždy jsem jedl maso,...
Svařák z vánočních trhů? Bohužel bez pravidel
Svařené víno patří k adventu a vánočním trhům. Některé svařáky jsou vyráběny z relativně podřadných typů vín a chuť bývá přetlučena cukrem...
Je na českém trhu k dostání kvalitní brynza?
Ovčí mléko je při výrobě brynzy nepostradatelné. Na Slovensku musí brynza obsahovat alespoň 50 % ovčího sýra, česká legislativa ale minimální podíl ovčí...
Tavené sýry: Jak jsou na tom s obsahem nežádoucích látek?
V loňském roce uplynulo už sto let od chvíle, kdy se v jihočeských Vodňanech začaly vyrábět tavené sýry. Jejich obliba se v čase měnila, a...
Dětské rýžové krekry – chroupání bez starostí
Křehké rýžové chlebíčky patří k oblíbeným
svačinkám i pro ty nejmenší – některé krekry lze nabídnout už půlročním dětem.
Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře...
Jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej
Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní...
Test balených vod: Obsahují málo minerálů
Češi projevují stále větší zájem o balené vody, za rok jich spotřebují zhruba 51 l na osobu. I přes vyšší...
Jak vybrat tu nejlepší bramboru?
Brambory
tvoří základ našeho jídelníčku. Jsou
neuvěřitelně univerzální a skrývají více, než je o nich všeobecně známo. Každý
Čech zkonzumuje asi 65 kilogramů brambor ročně....
Nejen kravské, ale také kozí či ovčí. Jakému mléku dáte přednost?
Mléko a výrobky z něj mají v našem jídelníčku téměř
nezastupitelnou roli. Konzumujeme je v různých podobách i několikrát denně.
Zamysleli jste se ale...