Kolik soli ukrývají sušenky a oplatky?
Většinu soli přinášejí do těla zpracované potraviny. Časopis dTest nakoupil 30 druhů balených sušenek a oplatek, aby zjistil, na které si...
Test grilovacích omáček. Která je ta pravá?
Grilování s rodinou či přáteli k létu neodmyslitelně patří. Ať už si dopřáváte vepřová žebírka, steaky, kuřecí plátky nebo třeba klobásky, dobrá grilovací omáčka...
Isotonické nápoje – minerály či ionty, nebo spíš cukr a chemie?
Pronikají do regálů běžných supermarketů a často se
„tváří“ nepostradatelně. Jde o produkty, které obestírá aura drinku nezbytného
ke sportovní aktivitě a lepším výkonům....
Pesticidy v citrusové kůře – omytí nepomůže
Chemické ošetření pomocí pesticidů
má ochránit rostliny a jejich plody před škůdci. Pesticidní látky ovšem škodí lidskému
endokrinnímu a reprodukčnímu systému i v malém množství. Spotřebitelská
organizace...
Uzená pečeně či klobásky z kýty. Vyznáte se ve vepřovém?
Medailonky z panenky nebo slavnostní vepřovou pečínku asi známe
všichni. Víte ale, že zrovna pečeně je vhodná také na uzení nebo grilování?
Každý kousek vepřového...
Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí
S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš
kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na
výběr...
Ať už čerstvé, nebo trvanlivé, volte bio kvalitu!
Málokdo z nás si svůj život dokáže
představit bez mléka a mléčných výrobků. Do jídelníčku je zařazujeme téměř
každodenně a do svého těla skrze...
Dokonale hladká celozrnná mouka? Se speciální technologií to není problém
Speciální technologie, díky které lze namlít celozrnné mouky na granulaci mouky hladké, je klíčem k úspěchu v přiblížení zdravé celozrnné mouky do běžné...
Test dětských sušenek – boj s akrylamidem
Akrylamid je v potravinách zcela nežádoucí, protože zvyšuje riziko vzniku nádorových onemocnění, škodí nervovému systému a poškozuje genetickou informaci. Spotřebitelská organizace dTest...
Tavené sýry: Jak jsou na tom s obsahem nežádoucích látek?
V loňském roce uplynulo už sto let od chvíle, kdy se v jihočeských Vodňanech začaly vyrábět tavené sýry. Jejich obliba se v čase měnila, a...