Jak vybrat kvalitní máslo?

1) Z čeho je máslo složeno a co sledovat na jeho obalu? Základem pro výrobu kvalitního másla je pouze...

Vybavte své děti na celý život a předejte jim ty správné stravovací návyky

Pitný režim, způsob stolování a zejména výběr jídla. V tom všem děti napodobují chování svých rodičů. A protože není snadné tyto zvyky v pozdějším...

Rozumíme označování potravin? Aneb jak se vyznat v informacích na obalech potravin?

Pro Čechy je kvalita potravin dlouhodobě jeden z klíčových faktorů, podle kterého se rozhodují při nákupu. Vyplývá to z výzkumu nákupního chování, ve kterém...

Jsou novodobé zeleninové chipsy lepší než klasické brambůrky?

Brambůrky, chipsy…říkejme tomu, jak chceme, ale raději to nejezme. „To bychom nemohli jíst nic…,“ myslí si možná někteří z nás. Ano i...

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

0
S přibývajícími teplotami většinou máme chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika....

Nebezpečné bílé barvivo dostalo zákaz při výrobě potravin

Látku oxid titaničitý je od 7. února 2022 zakázáno používat při výrobě potravin. Bílé barvivo (E 171) je jedním z nejdiskutovanějších „éček“...

Srovnání majonézových salátů – kvalitní se obejdou bez barviv i látek zvýrazňujících chuť

Od lahůdkových salátů zákazník zpravidla očekává i odpovídající kvalitu použitých surovin. dTest nakoupil 28 balených vlašských a rybích salátů a podle jejich...

Test ukázal, že tuňáka v konzervě se bát nemusíte

Snad každá poučka o zdravém životním stylu radí zařadit do jídelníčku ryby. Konzervovaný tuňák může být cestou, jak toto pravidlo splnit. Navíc...

Test napěňovačů mléka: Nejvíce dalo šlehačům zabrat studené mléko

Spotřebitelský časopis dTest prověřil 22 elektrických, manuálních a ručních bateriových napěňovačů mléka, které slibují mléčnou pěnu z pohodlí domova. V laboratoři přístroje absolvovaly nejednu praktickou...

Rajčata? Červený poklad českých zahrad

0
Rajčata jsou pro náš organismus velmi prospěšná. Nejdůležitější je jejich červené barvivo zvané lykopen, které působí jako antioxidant. Z vitaminů...

Aktuálně

Jak neplýtvat jídlem? Několik tipů na správné uskladnění sezónních potravin

0
Podzim netrpělivě klepe na dveře a s ním nekompromisně přichází měsíc září. A právě v tomto období si každoročně připomínáme Mezinárodní den o povědomí...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...