Test balených vod: Obsahují málo minerálů
Češi projevují stále větší zájem o balené vody, za rok jich spotřebují zhruba 51 l na osobu. I přes vyšší...
O kvalitě mléka v Evropské unii není třeba spekulovat
Výroba prvotřídních mlékárenských výrobků
vždy závisí na kvalitně mléka. Úsilí k zajištění této suroviny v té
nejlepší kvalitě lze popsat v pěti bodech: Pohoda zvířat, pravidelná
kontrola,...
Sušené houby z obchodu. Můžeme jim věřit?
Přestože jsou Češi národem houbařů, patří sušené hřiby, lišky, Jidášovo ucho či shiitake ke stálému sortimentu obchodů. V rámci nejnovějšího testu prověřil dTest...
Nejen kravské, ale také kozí či ovčí. Jakému mléku dáte přednost?
Mléko a výrobky z něj mají v našem jídelníčku téměř
nezastupitelnou roli. Konzumujeme je v různých podobách i několikrát denně.
Zamysleli jste se ale...
Barevné Velikonoce jako mix potravinářského průmyslu?
Děti mají rády barevné cukrovinky a výrobci potravin jim rádi vyhoví. Velikonoční perníček s polevou a zdobením vypadá nevinně, ale může skrývat...
Kvalitní uzené maso? Nepotřebuje chemické vylepšování
Konzervace kouřem patří mezi nejstarší a nejjednodušší způsoby, jak maso uchovat do zásoby. Spotřebitelská organizace dTest prozkoumala kvalitu baleného moravského uzeného a...
Místo smetany voda? To jsou šlehačky ve spreji
Vypadají stejně, uvnitř se diametrálně liší. Řeč je o šlehačkách ve spreji. Spotřebitelský časopis dTest porovnal 25 šlehačkových sprejů dostupných...
Známe pravdu o mléce a mléčných výrobcích. Pozor na nepodložené mýty!
Život se skládá z protikladů. Proto jsou
mezi námi zarytí zastánci mléka a mléčných výrobků, stejně tak i jejich
odpůrci. Nicméně je nesporné, že produkty...
Tvrdá voda prospívá zdraví. Dopřát si ji můžete i bez vodního kamene
Tvrdá voda způsobuje
vodní kámen, čímž poškozuje domácí spotřebiče a zanáší rozvody vody,
a především proto mají lidé raději tu měkčí. Tvrdší voda je však...
Víte, jak správně opékat špekáčky?
Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to
tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na...