Ať už čerstvé, nebo trvanlivé, volte bio kvalitu!
Málokdo z nás si svůj život dokáže
představit bez mléka a mléčných výrobků. Do jídelníčku je zařazujeme téměř
každodenně a do svého těla skrze...
Vztah vína a cukru? Jedna velká věda
Cukr je klíčovou součástí vína
Je to právě cukr, který dodává vínu jeho charakter a označení. Hrozny révy vinné...
Takhle se čte etiketa aneb Vím, jaké maso kupuji
I vy chcete nejen k nedělnímu obědu vybrat to nejlepší maso? Tápete
však nad etiketou a snažíte se rozluštit, co údaje na prodávaném...
Uzená pečeně či klobásky z kýty. Vyznáte se ve vepřovém?
Medailonky z panenky nebo slavnostní vepřovou pečínku asi známe
všichni. Víte ale, že zrovna pečeně je vhodná také na uzení nebo grilování?
Každý kousek vepřového...
Vyznáte se v mléčných výrobcích a tvarozích? Máme pro vás manuál!
Už naši předkové věděli, že fermentované neboli zakysané potraviny (jogurt, kefír, některé druhy sýrů, tvaroh, kysané zelí nebo ostatní kysaná zelenina) pozitivně...
Náhražky a alternativy kávy – proč bychom se o ně měli zajímat?
Původním smyslem kávovin bylo nahradit drahou nebo zcela nedostupnou kávu. Dnes je ale kávy na trhu dost a cenově se kávoviny vyrovnají...
Vyberte si to nejlepší kuřecí maso
Kuřecí maso se řadí mezi vůbec nejoblíbenější druh masa. Je dostupné, dietní i chutné. Zároveň z něj připravíte výbornou večeři či...
Hranolky zdravě? Jde to
Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se
z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století
později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky... Smažená
pochoutka...
Losos jako zdroj omega-3 kyselin nestačí
Podle výživových doporučení patří ryby do jídelníčku dvakrát týdně. Tučné mořské ryby jsou totiž dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin a...
Proteinové mléčné výrobky. Některé obsahují více cukru než bílkovin
V posledních letech se vedle obvyklých jogurtů nebo pudinků objevují podobné výrobky slibující vysoký obsah proteinu čili bílkovin. Spotřebitelská organizace dTest poslala do...