Jak vybrat kvalitní máslo?
1) Z čeho je máslo složeno a co sledovat na jeho obalu?
Základem pro výrobu kvalitního másla je pouze...
Test ukázal, že tuňáka v konzervě se bát nemusíte
Snad každá poučka o zdravém životním stylu radí zařadit do jídelníčku ryby. Konzervovaný tuňák může být cestou, jak toto pravidlo splnit. Navíc...
Tvrdá voda prospívá zdraví. Dopřát si ji můžete i bez vodního kamene
Tvrdá voda způsobuje
vodní kámen, čímž poškozuje domácí spotřebiče a zanáší rozvody vody,
a především proto mají lidé raději tu měkčí. Tvrdší voda je však...
Nepodceňujte přísun hořčíku
Člověk si na talíř nedává vědomě vápník, železo, draslík a hořčík spolu s vitamíny A, C a E, nýbrž jí pokrmy a...
Sypete si do kávy bílý prášek? Do mléka má daleko
Do smetany hodně daleko
Přestože vzhled a možná i způsob použití svádí ke zjednodušování, název „smetana do kávy“ je...
Losos jako zdroj omega-3 kyselin nestačí
Podle výživových doporučení patří ryby do jídelníčku dvakrát týdně. Tučné mořské ryby jsou totiž dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin a...
Místo smetany voda? To jsou šlehačky ve spreji
Vypadají stejně, uvnitř se diametrálně liší. Řeč je o šlehačkách ve spreji. Spotřebitelský časopis dTest porovnal 25 šlehačkových sprejů dostupných...
Je libo burčák, nebo částečně zkvašený hroznový mošt?
Na přelomu léta a podzimu se začíná burčák prodávat na každém rohu a nechybí téměř na žádném trhu, jarmarku či podobné akci....
Rozdíl mezi lisovaným olejem za studena a rafinovaným
Olej se získává ze semen lisováním. Rozlišujeme lisování za studenta a
za tepla. Za studena se semeno lisuje přímo bez předchozích úprav. Ve
skutečnosti...
Vyznáte se v mléčných výrobcích a tvarozích? Máme pro vás manuál!
Už naši předkové věděli, že fermentované neboli zakysané potraviny (jogurt, kefír, některé druhy sýrů, tvaroh, kysané zelí nebo ostatní kysaná zelenina) pozitivně...