Ať už čerstvé, nebo trvanlivé, volte bio kvalitu!

Málokdo z nás si svůj život dokáže představit bez mléka a mléčných výrobků. Do jídelníčku je zařazujeme téměř každodenně a do svého těla skrze...

Světlé ležáky – bez plísní a pesticidů

Pro okolní svět je typickým českým pivem světlý ležák plzeňského typu, mezi konzumenty trochu nepřesně známý jako světlá dvanáctka. Spotřebitelský časopis dTest poslal do...

Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete...

Test grilovacích omáček. Která je ta pravá?

Grilování s rodinou či přáteli k létu neodmyslitelně patří. Ať už si dopřáváte vepřová žebírka, steaky, kuřecí plátky nebo třeba klobásky, dobrá grilovací omáčka...

Ty nejlepší vaničkové zmrzliny. Víte, po které sáhnout?

Zmrzliny jsou oblíbené mezi širokou veřejností a zejména v létě výrazně stoupá prodej těch točených a na dřívku. Ledovou pochoutku si můžete dopřát...

O kvalitě mléka v Evropské unii není třeba spekulovat

Výroba prvotřídních mlékárenských výrobků vždy závisí na kvalitně mléka. Úsilí k zajištění této suroviny v té nejlepší kvalitě lze popsat v pěti bodech: Pohoda zvířat, pravidelná kontrola,...

Kompletní bílkovina jako novodobá mantra

Ne každý vystudoval biochemii, aby dokázal popsat metabolismus bílkovin v těle, přece jen je ale při studiu výživy důležité rozumět alespoň základům trávicích procesů, aby...

Kupujete v obchodě sirupy a koncentráty? Ovoce je v nich v menšině

Ovocný sirup naředěný vodou ­byl pravděpodobně nejběžnějším domácím nápojem předrevolučních let. Prodeje sirupů meziročně klesají, přesto v mnoha domácnostech mají své čestné místo dodnes – za uplynulý rok české domácnosti vypily 40 miliónů litrů kupovaného sirupu. Velké rozdíly jsou v cenách i ve složení těchto výrobků.

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

S přibývajícími teplotami většinou máme chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika....

Isotonické nápoje – minerály či ionty, nebo spíš cukr a chemie?

Pronikají do regálů běžných supermarketů a často se „tváří“ nepostradatelně. Jde o produkty, které obestírá aura drinku nezbytného ke sportovní aktivitě a lepším výkonům....

Aktuálně

Jogurt slaví 100 let! Lidé si nejvíce oblíbili jahodový

Přestože můžeme dohledat původ jogurtu až zhruba do 3 000 let př. n. l., jeho průmyslová výroba začala teprve před 100 lety v Barceloně. Díky...

Nejčtenější články