Stravování Čechů se zásadně změnilo. Vyhledáváme lehčí jídla

Stravování Čechů se za posledních deset let výrazně změnilo. Zejména obědváme mnohem častěji, než jsme byli v minulosti zvyklí....

Rostlinné alternativy masa poskytnou dostatek bílkovin. Co ale chuť?

Speciální veganské a vegetariánské potraviny jsou už dnes k mání v běžných obchodech. Kromě rostlinných jogurtů či mlék si tak můžeme vybrat i z pestré...

Ovocné přesnídávkové kapsičky – rychlá svačinka s vysokým podílem cukru

Ovocné přesnídávky v malém praktickém balení jsou stále oblíbenější. Oceňují je nejen maminky s malými dětmi, ale často po nich sáhnou i dospělí. Spotřebitelská...

Rozdíl mezi lisovaným olejem za studena a rafinovaným

Olej se získává ze semen lisováním. Rozlišujeme lisování za studenta a za tepla. Za studena se semeno lisuje přímo bez předchozích úprav. Ve skutečnosti...

Kvalita řepkového oleje příjemně překvapí. Na co se hodí nejvíce?

Řepka se u nás pěstuje na 83,5 % osevní plochy vyhrazené olejninám. Řepkový olej však v průzkumech oblíbenosti u českých kuchařů a kuchařek...

Vyberte si to nejlepší kuřecí maso

Kuřecí maso se řadí mezi vůbec nejoblíbenější druh masa. Je dostupné, dietní i chutné. Zároveň z něj připravíte výbornou večeři či...

Co obsahují ve skutečnosti snídaňové cereálie?

Obaly s obrázky evokujícími vyvážený životní styl a zdravý start dne lákají ke koupi. S obsahem už je to však horší. Spotřebitelská organizace dTest...

Výběr manga a avokáda není žádná věda

S exotickým ovocem nemíváme zas tak velké zkušenosti. Jejich sezóna je ale právě v plném proudu a většina z nás si během zimy na lákavých exotických...

Svařák z vánočních trhů? Bohužel bez pravidel

Svařené víno patří k adventu a vánočním trhům. Některé svařáky jsou vyráběny z relativně podřadných typů vín a chuť bývá přetlučena cukrem...

Budoucnost českého včelařství: méně chemie

Snižovat množství chemických prostředků na ochranu rostlin, vzdělávat začínající i zkušenější včelaře, propagovat regionální a registrované značky medu i ...

Aktuálně

Stravujte se bez lepku? Načerpejte inspiraci v nových kuchařkách

0
Bezlepkové stravování může být jak ze zdravotních důvodů, tak z vlastní iniciativa, například v rámci diety. Pro obě varianty jsme pro vás...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

1
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...