Salámy vysočina – pětina v nezávislém testu propadla

Trvanlivý salám vysočina je častou součástí výletnických svačin. Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře 20 vzorků těchto salámů, aby prověřil jejich kvalitu....

Dětské rýžové krekry – chroupání bez starostí

Křehké rýžové chlebíčky patří k oblíbeným svačinkám i pro ty nejmenší – některé krekry lze nabídnout už půlročním dětem. Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře...

Sezóna českých jahod je v plném proudu! Na co si dávat při nákupu pozor?

Koncem května začaly dozrávat první české jahody a právě nyní jejich sezóna vrcholí.  V Česku patří toto ovoce mezi nejoblíbenější, každý Čech ročně zkonzumuje kolem 2,5...

Sníst, nebo vyhodit prošlé potraviny?

Prošlé potraviny nepatří automaticky do koše. Vyznáte se v pojmech jako minimální tvanlivost a datum spotřeby? Víte, že některé potrviny jsou dokonce...

Losos jako zdroj omega-3 kyselin nestačí

Podle výživových doporučení patří ryby do jídelníčku dvakrát týdně. Tučné mořské ryby jsou totiž dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin a...

Rajčata jako červený poklad českých zahrad

Rajčata jsou pro náš organismus velmi prospěšná. Nejdůležitější je jejich červené barvivo zvané lykopen, které působí jako antioxidant. Z vitaminů...

Vztah vína a cukru? Jedna velká věda

Cukr je klíčovou součástí vína Je to právě cukr, který dodává vínu jeho charakter a označení. Hrozny révy vinné...

Vyrovnají se haluškové polotovary originálu?

Příprava halušek ze syrových brambor není složitá, pro někoho může být ale pracná. Právě na to spoléhají výrobci haluškových polotovarů. Nabídka těchto...

Mléko plné protikladů. Čemu máme věřit?

Říká se, že polopravda je horší než lež. Mnoho z nich se objevuje i v souvislosti s mlékem a mléčnými výrobky. Můžeme...

Test arašídů: plísní se nemusíte bát

Solené buráky patří k tradičnímu občerstvení nabízenému hostům doma na návštěvě i v restauraci. Časopis dTest otestoval kvalitu pražených solených...

Aktuálně

Kdo se může pyšnit oceněním Mlékárenský výrobek roku 2019

Poslední květnovou středu se v Národním zemědělském muzeu v Praze uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků soutěže „Mlékárenský výrobek roku 2019“. Ocenění nejlepších produktů z mléka pro rok 2019 proběhlo...

Nejčtenější články