Z léta se lehce stane otrava. Na co dát u potravin pozor?
V letních měsících se zvyšuje počet otrav jídlem v důsledku vysokých teplot, které podporují množení mikroorganismů. Z tohoto důvodu musíme dbát na...
V konzervách s rajčaty testy odhalily zdraví škodlivé látky
Rajčata jsou základem pro celou řadu oblíbených italských pokrmů a asi jen málokteré dítko ohrne nos nad „červenou omáčkou“ s těstovinami. O...
Když maso, tak to nejkvalitnější
Není maso jako maso. A jelikož se už pomalu, ale jistě blíží teplejší dny, spousta z nás má plnou hlavu prvního jarního grilování....
Srovnání cukrovinek odhalilo problematická éčka. Propadly hlavně známé značky
Zatímco menší výrobci dětmi oblíbených cukrovinek se snaží v co nejvyšší míře přejít od éčkových barviv k přírodním alternativám, známé větší značky...
Těšíte se na farmářské trhy? Pečlivě se připravte a zjistěte, jak poznat kvalitní biopotraviny!
Už se nemůžete dočkat, až letos poprvé vyrazíte na nejbližší farmářské trhy a projdete se mezi stánky s tou nejčerstvější zeleninou, ovocem a...
Nebezpečné bílé barvivo dostalo zákaz při výrobě potravin
Látku oxid titaničitý je od 7. února 2022 zakázáno používat při výrobě potravin. Bílé barvivo (E 171) je jedním z nejdiskutovanějších „éček“...
Uzená pečeně či klobásky z kýty. Vyznáte se ve vepřovém?
Medailonky z panenky nebo slavnostní vepřovou pečínku asi známe všichni. Víte ale, že zrovna pečeně je vhodná také na uzení nebo grilování? Každý...
Objevte kozí sýr máčený v červeném víně z jižní Moravy
Hospodařit chtěl vždycky. Ale za to, že vyrábí se svou ženou jedinečné sýry z kozího mléka, vděčí zajímavé souhře náhod. Mluvíme o manželech...
Test ukázal, že tuňáka v konzervě se bát nemusíte
Snad každá poučka o zdravém životním stylu radí zařadit do jídelníčku ryby. Konzervovaný tuňák může být cestou, jak toto pravidlo splnit. Navíc...
Je libo burčák, nebo částečně zkvašený hroznový mošt?
Na přelomu léta a podzimu se začíná burčák prodávat na každém rohu a nechybí téměř na žádném trhu, jarmarku či podobné akci....