Jak poznat opravdu kvalitní čokoládu?

Věděli jste, že kvalitní čokoláda se může díky pozitivním účinkům na naše zdraví směle řadit mezi superpotraviny? Jen je někdy těžké...

Sypete si do kávy bílý prášek? Do mléka má daleko

Do smetany hodně daleko Přestože vzhled a možná i způsob použití svádí ke zjednodušování, název „smetana do kávy“ je...

Místo smetany voda? To jsou šlehačky ve spreji

Vypadají stejně, uvnitř se diametrálně liší. Řeč je o šlehačkách ve spreji. Spotřebitelský časopis dTest porovnal 25 šlehačkových sprejů dostupných...

Mléko plné protikladů. Čemu máme věřit?

Říká se, že polopravda je horší než lež. Mnoho z nich se objevuje i v souvislosti s mlékem a mléčnými výrobky. Můžeme...

Nejsou výživové vlastnosti chia semínek přeceňovány?

Chia semínka mají původ v horách Střední a Jižní Ameriky. Někteří je považují za superpotravinu – jsou výživově bohatá a mají...

Vyznáte se v mléčných výrobcích a tvarozích? Máme pro vás manuál!

Už naši předkové věděli, že fermentované neboli zakysané potraviny (jogurt, kefír, některé druhy sýrů, tvaroh, kysané zelí nebo ostatní kysaná zelenina) pozitivně...

Mléčné řezy a tyčinky – cukr v maskáčích

V chladicích regálech bývají blízko tvarohů a jogurtů vyskládány také chlazené sladké svačinky. Někteří výrobci je prezentují jako zdravější alternativu...

Rajčata jako červený poklad českých zahrad

Rajčata jsou pro náš organismus velmi prospěšná. Nejdůležitější je jejich červené barvivo zvané lykopen, které působí jako antioxidant. Z vitaminů...

Není třeba se obávat, že maso a masné výrobky obsahují škodliviny. Naopak

1) Jak jste se k oboru dostal, potažmo co způsobilo vášeň pro maso? Žádná vášeň. Vždy jsem jedl maso,...

Nepodceňujte přísun hořčíku

Člověk si na talíř nedává vědomě vápník, železo, draslík a hořčík spolu s vitamíny A, C a E, nýbrž jí pokrmy a...

Aktuálně

dTest připravil průvodce, který pomůže neplýtvat s potravinami

Prošlé potraviny nepatří automaticky do koše. Spotřebitelská organizace dTest vydala praktického průvodce, který pomáhá určit, jestli je možné prošlou potravinu ještě sníst,...

Nejčtenější články

Naučte se správně snídat a zhubnete

Už naše babičky říkaly, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne. A měly pravdu. Snídaně by totiž měla tvořit až 25 % našeho...