Objevte zázrak jménem mrkev
V tuzemské kuchyni se mrkev používá především do polévek, omáček nebo zeleninových směsí. Angličané dělají mrkvový pudink, Francouzi ji kandují a kvalitním...
Kdy říci prošlým potravinám ano?
Všichni to můžeme zažít – moment překvapení, když vzadu ve spíži narazíme na oblíbenou krabici sušenek. A jsme zklamaní, když zjistíme, že...
Třikrát ano bílkovinám: zhubněte do plavek s plným talířem
Bílkoviny mají
v těle nespočet funkcí a účastní se mnoha životně důležitých pochodů, proto
musíme dbát na jejich dostatečný přísun. Proč jsou pro nás...
Jaký vliv má sůl a její nadměrné užívání na naše zdraví?
Pravidla zdravého
životního stylu a všemožné diety slibující zázraky se na nás vrhají ze všech
stran. Některé směry jsou založené na komplexním přístupu k potravinám,
jiné...
Dobrovolné hladovění jako dieta. Je to zdravé?
Půst se vždy dodržoval hlavně z náboženských důvodů. V křesťanských zemích jsou to většinou vícedenní půsty – jde o půsty náročné, které...
Dvacet důvodů, proč tělo potřebuje vodu
Voda je v každé naší buňce. Závisí na ní většina metabolických pochodů v těle, od vstřebávání přijatých živin přes rozvod důležitých látek až po...
Správná manipulace a uskladnění masa? Důležitá role v jeho kvalitě
Správná manipulace s
potravinami předchází plýtvání, a to nejen surovinami, ale i financemi. Největší
pozornost je potřeba věnovat chlazenému sortimentu. Zachování tzv. teplotního
řetězce, tedy...
Zdraví dítěte může ohrozit špatná strava – dbejte na správnou životosprávu již od první...
Názory na životosprávu miminek, batolat a malých dětí se v průběhu let liší. Zatímco naše matky či babičky dětem dávaly mnohdy rozmixovaný guláš...
Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno
Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou...
Grilovací sezona je tu! Jak vybrat to správné maso na gril
Burgery, špízy, ale i propečené steaky a k tomu nějaká ta voňavá příloha. Grilovací sezóna je tady a s ní i každoroční dilema, jaký...