Co si dát k rybě? Zkuste víno

0
Pořekadlo praví: Ryba musí plavat. Ovšem ne ve vodě, ani na talíři, ale v žaludku. Že je rybu potřeba nejen dobře připravit,...

Jak na reklamaci v restauraci

0
Zatímco reklamovat obuv či elektroniku si spotřebitelé už zvykli, ve stravovacích zařízeních je často drží zpátky ostych a neznalost práv. Přitom v restauraci...

Šest důvodů, proč do svého jídelníčku zařadit luštěniny

0
Vyvážený jídelníček není klišé. Luštěniny tvoří důležitou složku potravy, která vás zasytí a zároveň její formou přijmete pro tělo důležité živiny. Důvodů, proč byste...

Zácpa, průjem a bolesti břicha – tělo nám prozradí, co mu chybí

0
Bolí vás břicho a máte průjem, když před sebou máte nepříjemné povinnosti nebo nestíháte? Tak pozor! Stres je totiž hlavním spouštěcím faktorem syndromu dráždivého...

Svačinky pro děti zdravě a hravě

0
S koncem léta zpravidla končí i období ovocných svačin, čerstvé zeleniny ze záhonků a rychlých občerstvení na výletech. Režim se začíná vracet do normálu a...

Zapíjíte léky správně? Možná riskujete svůj život!

0
Jedním z hlavních faktorů správného fungování léků je to, jak je zapíjíme. Zásadní roli hraje množství a druh tekutiny, která léky...

Naučte se správně snídat a zhubnete

6
Už naše babičky říkaly, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne. A měly pravdu. Snídaně by totiž měla tvořit až 25 % našeho...

Jak správně vařit italsky?

0
Italská kuchyně se vyznačuje jednoduchostí a používáním čerstvých surovin, je zdravá a po celém světě oblíbená. Nelze se tak divit tomu, že...

Ztrácíte se při výběru šumivého vína?

0
Sekt, šampaňské, prosecco, crémant nebo cava. Vyznat se v bublinkách dostupných na pultech českých obchodů se na první pohled může zdát těžké. Opak je ale...

Čtyři tipy pro správné grilování uzenin

0
Uzeniny jsou v Česku hojně konzumovanou pochoutkou, která se své oblibě těší hlavně v letní grilovací sezóně. Připravili jsme pro vás 4 tipy na...

Aktuálně

Maková mapa: Kupte si český mák přímo od farmáře

0
Česká republika je největším pěstitelem potravinářského máku na světě. Do ostatních zemí ho vyvezeme více než chmele. První jsme i v jeho konzumaci. Na jednoho...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

1
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...