Jak do těla přirozeně doplnit chybějící kolagen?
Kolagen je jedna ze základních stavebních bílkovin lidského těla. Díky kolagenu máme pružné a odolné klouby, pevné vlasy, nehty a pokožku. Kolagen...
Dělená strava? Dělte správně
Přístupů ke zdravému stravování existuje mnoho a může být občas těžké se v záplavě dostupných informací, ale i dezinformací, zorientovat. Podívejme se...
Tikka Masala – dostaňte do jídelníčku novou chuť
Tikka Masala, pojem, který se v českých restauracích objevuje čím dál častěji. Co si pod ním ale představit? Jeho název neprozrazuje...
Grilujeme lilek a cuketu
Už vás nebaví pořád dokola grilovat klobásy a nakládané maso. Vyzkoušejte grilovanou zeleninu a horkými favority na gril jsou právě lilek a cuketa. Nabízí se nám mnoho důležitých otázek. Jak vybrat nejvhodnější zeleninu na gril? Jak správně zeleninu ugrilovat?
Do léta ještě stihnete zhubnout. Poradíme vám, jak na to!
Na léto se sice hodně lidí těší, ale pokud patříte mezi
ty, které zrovna teď nejvíce trápí, jak ještě před plavkovou sezónou shodit...
Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?
Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou
surovinou. Ačkoliv její název každý zná,
našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností....
Zázrak z české přírody, který nezatíží peněženku: červená řepa prožívá v českých kuchyních renesanci
Červenou řepu zřejmě všichni znají v klasických zavařovacích sklenicích. Její využití je však mnohem rozmanitější. Tato typicky sytě červená zelenina poslední dobou zažívá...
Přírodní cestou proti únavě. Které rostliny povzbudí organismus?
Prázdniny jsou v plném proudu. Řada
lidí si užívá období dovolené a pohody, pro mnohé je ovšem léto spojené se
stresem, doháněním restů, hledáním hlídaní...
Hubnutí? Je především o vaší hlavě a přístupu
Vyvážená strava, dostatek pohybu, žádné hormonální bouře a přesto kila nejdou dolů. Na vině může být psychika, která do značné míry určuje...
Jezte brambory! Jsou prospěšnější víc, než si myslíte
Brambora, naše národní zemědělská plodina, je neuvěřitelně univerzální
a je nedílnou součástí českého jídelníčku. Konzumace brambor je zdraví
prospěšná, a to díky obsaženým minerálním...