Jak do těla přirozeně doplnit chybějící kolagen?

0
Kolagen je jedna ze základních stavebních bílkovin lidského těla. Díky kolagenu máme pružné a odolné klouby, pevné vlasy, nehty a pokožku. Kolagen...

Dělená strava? Dělte správně

0
Přístupů ke zdravému stravování existuje mnoho a může být občas těžké se v záplavě dostupných informací, ale i dezinformací, zorientovat. Podívejme se...

Tikka Masala – dostaňte do jídelníčku novou chuť

3
Tikka Masala, pojem, který se v českých restauracích objevuje čím dál častěji. Co si pod ním ale představit? Jeho název neprozrazuje...

Grilujeme lilek a cuketu

0
Už vás nebaví pořád dokola grilovat klobásy a nakládané maso. Vyzkoušejte grilovanou zeleninu a horkými favority na gril jsou právě lilek a cuketa. Nabízí se nám mnoho důležitých otázek. Jak vybrat nejvhodnější zeleninu na gril? Jak správně zeleninu ugrilovat?

Do léta ještě stihnete zhubnout. Poradíme vám, jak na to!

0
Na léto se sice hodně lidí těší, ale pokud patříte mezi ty, které zrovna teď nejvíce trápí, jak ještě před plavkovou sezónou shodit...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

1
Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou.  Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností....

Zázrak z české přírody, který nezatíží peněženku: červená řepa prožívá v českých kuchyních renesanci

0
Červenou řepu zřejmě všichni znají v klasických zavařovacích sklenicích. Její využití je však mnohem rozmanitější. Tato typicky sytě červená zelenina poslední dobou zažívá...

Přírodní cestou proti únavě. Které rostliny povzbudí organismus?

1
Prázdniny jsou v plném proudu. Řada lidí si užívá období dovolené a pohody, pro mnohé je ovšem léto spojené se stresem, doháněním restů, hledáním hlídaní...

Hubnutí? Je především o vaší hlavě a přístupu

0
Vyvážená strava, dostatek pohybu, žádné hormonální bouře a přesto kila nejdou dolů. Na vině může být psychika, která do značné míry určuje...

Jezte brambory! Jsou prospěšnější víc, než si myslíte

1
Brambora, naše národní zemědělská plodina, je neuvěřitelně univerzální a je nedílnou součástí českého jídelníčku. Konzumace brambor je zdraví prospěšná, a to díky obsaženým minerálním...

Aktuálně

Ceny domácích svačin pro školáky zdražují. Ta nejčastější – chleba se...

0
Možná jste přesně takovou nosili do školy i vy. Česká školní svačina v podobě „lepeňáků“ – namazaných dvou krajíců chleba – je fenomén...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...