Od sádla po jelítko: Dopřejte si zabijačkové pochoutky
Škvarky, jitrnice a jelítka, ale i vepřové maso na mnoho způsobů. Zimní měsíce přejí tradičním zabijačkovým specialitám, na kterých si pochutná snad...
Mýty a fakta o skladování sýrů
Sýr je živá potravina. Po celou dobu přípravy i cesty na váš stůl zraje a pracuje. Zaslouží si tedy zvláštní zacházení. Když...
Batole není malý dospělý, jak by měl vypadat jídelníček pro malé děti?
Možná už jste také někdy slyšeli, že od roka může jíst dítě všechno. Je to ale pravda? Rozhodně ne, řada potravin na...
Vznik dokonalého šálku kávy: od objevu prvního zrnka až po moderní trendy
Káva představuje pro miliony lidí po celém světě nápoj, kterým nastartují svůj den. Její bohatá historie sahá až do 9. století našeho...
Zdravé jídlo ve fast-food éře: Jak si vybrat správně
V dnešní době, kdy je rychlé jídlo na každém rohu, je těžké najít zdravou a vyváženou stravu. Ale i přesto, že žijeme...
Maestro Ronero radí: Jak správně chutnat rum? Zapojte všechny smysly
Rumy se u nás těší velké popularitě. Ty kvalitní ostatně prošly významným vývojem, díky kterému si je řada z nás dnes ráda dopřává....
Extáze chutí: objevte nové způsoby dochucování jídel
Není nic lepšího, než se nechat unést do světa kulinářského umění – navíc když můžete experimentovat a objevovat nové způsoby jak dochutit...
Domnělá „potravinová alergie“ často zmizí s očistou střev a změnou stravovacích návyků
„Často se mylně domníváme, že trpíme potravinovými alergiemi, přitom jen naše tělo nefunguje správně. Přibližně 70 % imunitního systému totiž souvisí s...
Knedlík není věda, říká šéfkuchař Petr Kosiner
Dříve tento pokrm musela umět uvařit prý každá dcera. Až když si dovednost připravit knedlík osvojila, mohla se vdávat. Časy se změnily...
Jsou pro nás prospěšné doplňky stravy?
Trh s doplňky stravy každým rokem posiluje, ale zároveň je čím dál těžší se v této oblasti zorientovat a posoudit, co je pro nás...