Cena poledního menu opět roste. Meziročně si připlatíme o 7 Kč

Průměrná cena poledních meníček se v roce 2017 pohybovala na úrovni 100,8 Kč. V roce 2018 to bylo 106 Kč a nyní,...

Dehydratace hrozí v zimě stejně jako v létě!

Téměř polovina české populace někdy trpí dehydratací, třetina dokonce několikrát ročně. Ukázal to aktuální průzkum1) AquaLife Institutu. Odhalil také, že více než...

Cukr v kávě: sladká neřest, za kterou je třeba se stydět?

Jedna jediná lžička cukru dokáže rozdělit místnost plnou milovníků kávy na dva nesmiřitelné tábory. Zatímco je míchání kávy s mlékem tolerováno s odkazem na...

Zimní grilování má své kouzlo. Jak se na něj dobře připravit?

Grilování masa, zeleniny a jiných pochoutek je pro leckoho oblíbenou společenskou a kulinární zábavou. K hlavním grilovacím sezónám patří bezesporu léto, svých oblíbených pochoutek se ale nemusíte...

Novoroční předsevzetí: Zhubnu! Jak ho opravdu dodržet?

Se vstupem do nového roku nezřídka přicházejí i odhodlání ke změnám. Mezi nejčastější novoroční předsevzetí patří hubnutí a změna životního stylu. Nastolená přísná dieta i...

Novoroční kocovina – zvládněte ji snáz

K novoročním oslavám neodmyslitelně patří alkohol. Zatímco někomu stačí novoroční přípitek, někdo naopak slaví ve velkém stylu. Proto mnohdy Nový rok trávíme společně...

Ztrácíte se při výběru šumivého vína?

Sekt, šampaňské, prosecco, crémant nebo cava. Vyznat se v bublinkách dostupných na pultech českých obchodů se na první pohled může zdát těžké. Opak je ale...

Češi na Vánoce umí zpracovat celého kapra. V prodeji filetů se kaprům vyrovná losos

Kapr je i před letošními Vánocemi nejpopulárnější ryba upravovaná na štědrovečerní tabuli. Vyplývá to z počtu objednávek společnosti OCEAN48, která patří mezi největší tuzemské...

Střeva jsou klíčový orgán imunity. Ovlivňují tvorbu bílých krvinek a učí obranyschopnost správně fungovat

Naše střeva jsou díky bilionům místních mikroorganismů klíčovým orgánem pro naši imunitu. Ovlivňují například produkci bílých krvinek v jiných imunitních centrech, jako je kostní dřeň či...

Parní hrnec jako nejzdravější forma vaření

Mnozí z nás jistě ví, že vaření v páře je to nejšetrnější upravení potravin, díky kterému se uchovávají vitamíny a další živiny. Jak vlastně funguje speciální parní...

Aktuálně

Sezóna farmářských trhů startuje. První v Česku otevře Heřmaňák v Praze...

První částečně bezobalový farmářský trh v Česku vstupuje do třetí sezóny. První návštěvníky přivítá už v sobotu 11. ledna. Heřmaňák pravidelně každou sobotu navštěvuje...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...