Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh...

Odstartujte zimní rána s chutí! Vyzkoušejte skvělé snídaně s kaki

Oranžové ovoce s nevšedním názvem kaki je ideální společník pro chladná podzimní a zimní rána. Tento šťavnatý plod je totiž plný sladké...

Čím se zahřát na podzim? Nejlepší je teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i...

Výživově všestranná zelenina? Brambora

Už jste někdy na návštěvu přinesli místo lahve červeného vína kilo brambor? Zní to úsměvně, ale věděli jste, že pokud sníte středně velkou bramboru,...

Sedm originálních vánočních receptů, které potěší vás i vaše blízké

Vánoční období je pro většinu z nás podnět k pečení různých dobrot, kterými potěšíme své blízké. Zároveň ale rádi hledáme inspirace pro něco nového – neznámé...

Recepty na originální zpracování vepřového podle šéfkuchaře

Dozlatova upečený bůček nebo minihamburgery s mletým masem. To jsou jídla pro milovníky dobrého masa. Přinášíme vám recepty od šéfkuchaře Filipa Říhy...

Neotřelé recepty z červené řepy

Využití červené řepy je především v posledních letech velmi rozmanité. Právě proto tato zelenina, z které jde vytvořit celé menu, zažívá „boom“, a to nejen...

Nápad na víkendový oběd: Pomalu pečená hovězí žebírka s podzimním salátem

S podzimem nastává čas, kdy už nebudeme vyhledávat studené a lehké pokrmy, ale začneme chtít něco, co nás pořádně zahřeje. A právě...

Netradiční koláče a dezerty nejen ke kafíčku

Pauza na kávu a dezert je pro mnohé z nás příjemné zpestření dne. Pro nové gastronomické zážitky vám proto přinášíme recepty na netradiční...

Aktuálně

Zimní edice bohušovických SKYRŮ přináší příchuť jablko-štrúdl a švestka

K zákazníkům míří zimní limitovaná edice SKYRU z Bohušovické mlékárny. Oblíbený zakysaný výrobek islandského typu si tak mohou zákazníci vychutnat také ve...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...