Nápadité recepty „co dům dal“

Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2 krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat,...

Minestrone – polévka, na kterou nepotřebujete recept

Minestrone, typicky italská polévka, kterou si zvládne uvařit úplně každý. Její suroviny jsou snadno dostupné a to z jednoho prostého...

Odlehčete si v lednu jídelníček s porcí lehkých pokrmů

Přinášíme vám pár tipů na recepty, se kterými bude váš jídelníček plný zdravých experimentů. Pusťte se do nové etapy s jídlem, které...

Seznamte se: ryze česká superpotravina – mák

V jedné makovici je přibližně pět tisíc namodralých semínek. Také receptů s mákem je nespočet. Dovedete si představit, že byste se...

Vyzkoušejte i vy rychlovky z kuřete

Máte rádi kuřecí maso, ale už vám dochází nápady, jak jej připravit jinak? Máme pro vás dva recepty, které oceníte, a...

Připravte si doma exotiku: vietnamské bagety, indické kuře nebo makadamové sušenky

I sebelepšímu kuchaři občas dojde inspirace, a tak často hledá v ověřených receptech. Tentokrát ale vyzkoušejte změnu a dejte ve své kuchyni...

Zelí nejen do salátu. Jak zazářit při jeho přípravě?

Kysané zelí považujeme už od pradávna za zdravou potravinu a přirozený zdroj vitamínu C a bakterií mléčného kvašení. je vhodné do...

Znáte polentu? Nenápadný zázrak italské gastronomie

Italové polentu milují. Odpradávna ji využívali jako jednu ze základních surovin na vaření, oblíbená je hlavně v severovýchodní Itálii, kde se daří...

Připravte si doma čaje, které vám pomohou s léčením nebo navodí zimní pohodu

Zima je nejnáročnějším obdobím pro naši imunitu, ale i váhu. Vitamíny a léky však nehledejte v lékárně, ale v přírodě. Zatímco kmín pomáhá při léčbě dýchacích cest...

Zahřejte se v zimě marmeládou

Zavařování rozhodně nekončí poslední sklizní jahod a dokonce to ani nemusí být velká akce na celý víkend. Už jste někdy...

Aktuálně

dTest připravil průvodce, který pomůže neplýtvat s potravinami

Prošlé potraviny nepatří automaticky do koše. Spotřebitelská organizace dTest vydala praktického průvodce, který pomáhá určit, jestli je možné prošlou potravinu ještě sníst,...

Nejčtenější články

Naučte se správně snídat a zhubnete

Už naše babičky říkaly, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne. A měly pravdu. Snídaně by totiž měla tvořit až 25 % našeho...