Vánoční večírky ve znamení jednohubek – přinášíme rychlé a báječné recepty

0
11630
Foto pixabay

Vánoční čas se pomalu blíží a s ním i čas vánočních večírků. Připravte se letos na tradiční setkávání a vyzkoušejte rychlé a chutné recepty, které ze stolu okamžitě zmizí. Jsou ideální ke koktejlům, vínu i pivu a vaše hosty budou rozhodně bavit!

Období večírků začíná už v listopadu a vrcholí oslavami konce roku. Pokud vás čeká hned několik oslav, určitě oceníte tři nápadité recepty, které z vás na jednu stranu udělají královnu jednohubek a na druhou vás nezdrží v kuchyni déle než pár minut.

Vánoční tortillové rolky (30 porcí)

ll
Zdroj: BIO
  • 4 ks tortilly
  • 200 g krémového sýru
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks šalotky
  • Hrst oloupaných vlašských ořechů
  • 3 hrsti směsi salátových lístků
  • Polévková lžíce sušených bylinek (tymián, oregano)

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Papriku taktéž očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Obě ingredience přidejte do mísy a promíchejte s krémovým sýrem, nasekanými oříšky a bylinkami. Tortillu potřete vzniklou směsí, posypejte salátovými lístky a pevně zamotejte. Do tortill napíchněte párátka a v cca 2 cm rozestupech rozkrájejte. Do podávání uchovejte v lednici.

Jablíčka s krémovým sýrem a oříšky (32 ks)

2 1
Zdroj: BIO
  • 6 ks jablek
  • 200 g krémového sýru
  • Hrst nasekaných vlašských ořechů
  • Hrst petrželové natě
  • oregano

Jablka omyjte, nakrájejte na měsíčky a zbavte jadřinců. V misce si přichystejte nasekané oříšky, petrželovou nať, sýr a přidejte špetku oregana. Vše řádně promíchejte. Takto připravenou směs naneste čajovou lžičkou na připravená jablíčka.

Stromečky z listového těsta

3 1
Zdroj: BIO

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 75 g rozpuštěného zchladlého másla
  • 112 ml vlažné vody
  • špetka soli

Na náplň:

  • rajčatový protlak
  • hrst oregana
  • 100g anglické slaniny

Z ingrediencí si připravte těsto tak, že je propracujete na rovné ploše, ideálně s podložkou, aby se vám nelepilo. Zpracujte ho ručně a dejte si na čas, doporučujeme mačkat i čtvrt hodiny. Poté z něj vypracujte kouli, kterou potřete olejem a dáte do misky a zakryjete potravinovou fólií. Nechte hodinu odpočívat na chladném místě. 

Těsto vyválejte, potřete rajčatovým protlakem, posypejte oreganem a vyskládejte na něj slaninu. Rozkrájejte ho na proužky široké cca 2 cm. Proužky poskládejte jako harmoniku, každý další sklad udělejte o trochu širší než předcházející, aby vznikl tvar stromečku. Stromečky propíchněte půlkou špejle a uložte na plech s papírem na pečení.

Potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě asi na 180 stupňů 20 minut. Vychladlé stromečky ozdobte olivami.

Zdroj: BIO

Napsat reakci

Please enter your comment!
Please enter your name here