Velikonoční pečínka: Jak na přípravu jehněčího masa?
Chystáte-li se na největší jarní svátky poctít svou rodinu nějakou specialitou, sáhněte po jehněčím. Mladé maso by totiž nemělo chybět na žádné...
Spotřebujte zásoby ze spíže a připravte se na jaro!
Máte ve své spíži zásoby ze zimy a rádi byste uvolnili místo na přicházející, čerstvou jarní úrodu? Přinášíme tipy, jak zužitkovat mrkev...
Vyzkoušejte tři osvědčené recepty na vánoční cukroví z Valašska
Vanilkové
rohlíčky, voňavé perníčky a ořechové hvězdičky k Vánocům na Valašsku patří
stejně jako kapr s bramborovým salátem. Jak na to, aby byly správně...
Pochutnejte si na houbové polévce a žloutkových věnečcích
Houbový krém se sýrovo-šunkovými knedlíčky
Houbový krém s knedlíčky? Že jste ještě tuto kombinaci nevyzkoušeli? Teď je ta správná...
Mražená zelenina? Často čerstvější než čerstvá
Zelenina není
už taková, jako bývala, pokud tedy nemáte zeleninu z vlastní zahrádky či
lokálního farmáře. Možná za to může vysoká poptávka po ovoci a...
Rozzařte kuchyni skvělými podzimními saláty
Barevné saláty jsou pro mnohé z nás spojeny zejména s obdobím léta. To je ale velká škoda především proto, že i v trochu chladnějších měsících...
Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni
Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu...
Znáte polentu? Nenápadný zázrak italské gastronomie
Italové polentu milují. Odpradávna ji využívali jako jednu ze
základních surovin na vaření, oblíbená je hlavně v severovýchodní
Itálii, kde se daří...
Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy
Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje
za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu,
obrátíme lednici vzhůru...
Jogurt v menu? Použijte ho do krémové polévky, sendviče i dezertu
Vnímáte jogurt jen jako ideální přílohu k snídaňovému müsli nebo rychlou svačinku? Omyl, lahodný mléčný produkt můžete použít i k přípravě řady chutných jídel...