Salátová sezóna je v plné proudu. Načerpejte inspiraci!

0
120
Foto: pexels.com

Teplé počasí je tu a s ním i čas na lehčí stravu plnou zeleniny. Přinášíme vám neotřelé recepty na saláty, které si určitě zamilujete.

Salát s klíčky fazole mungo se sýrem Il Salato

Během teplých letních dní oceníme jako oběd nebo večeři především studené pokrmy a saláty. Zároveň by naše hlavní jídlo dne mělo obsahovat také dostatek kvalitních bílkovin, což tento salát skvěle splňuje díky kombinaci fazolí čerstvého sýra Il Salato, který je letní specialitou sýráren La Formaggeria Gran Moravia.

Ingredience:

  • 150 g klíčky fazole mungo
  • 1 červená cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 1 žlutá paprika
  • hrst dýňových semínek
  • 20 dkg sýru Il Salato z La Formaggeria Gran Moravia
  • olivový olej, sůl, pepř

Příprava:

Jarní cibulku a žlutou papriku nakrájíme nadrobno, sýr Il Salato nakrájíme na kostičky. Přesypeme do mísy a vše smícháme. Klíčky fazolek mungo přidáme k nakrájené zelenině, vše promícháme, posypeme dýňovými semínky, zakápneme olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem.

Salát z melounu, sýra Il Salato a oříšků

Kombinace slaného sýra II Salato z La Formaggeria Gran Moravia, křupavých oříšků a sladkého melounu je originální. Meloun chuť sýra zjemní a tím získá pikantnost. Tento salát vás bude bavit pro svou svěžest, je vhodný jako dezert, ale rovněž i jako osvěžující svačina. 

Ingredience:

  • 500 g melounu
  • 150 g sýra Il Salato z La Formaggeria Gran Moravia
  • 20 g lískových oříšků
  • šťáva z jednoho citronu
  • čerstvě mletý černý pepř na dochucení

Příprava:

Meloun a sýr Il Salato nakrájejte na kostičky. Dejte do mísy, přisypte oříšky a černý pepř dle vaší chuti. Salát před podáním ještě zakapejte citronovou šťávou

Open-faced sendvič s avokádem, kuřecím masem a sýrem Il Salato

Spojení dokonalé chutě a bohatství živin v jednom sendviči, který vás zasytí a potěší chuťové buňky. Překvapí vás kombinace pikantnosti rukoly a jemnosti avokáda doplněná typicky slanou chutí sýra Il Salato, který je letní specialitou sýráren La Formaggeria Gran Moravia.

Ingredience:

  • krajíc oblíbeného pečiva
  • stroužek česneku
  • avokádo
  • rukola
  • sýr Il Salato z La Formaggeria Gran Moravia
  • jedno kuřecí prso
  • lžíce sójové omáčky
  • špetka papriky
  • pepř
  • olivový olej

Příprava:

Kuřecí maso očistíme. V misce smícháme sójovou omáčku, papriku, 2 lžíce olivového oleje. Kuřecí maso naložíme cca na 15 minut do marinády, poté osmažíme. Maso nakrájíme na plátky. Pečivo opečeme v toustovači a potřeme česnekem. Rukolu položíme na pečivo a střídavě prokládáme a pokládáme maso s avokádem. Posypeme sýrem Il Salato a lehce pokapeme olivovým olejem.

Napsat reakci

Please enter your comment!
Please enter your name here