Pochutiny z velikonočních vajíček. Vyzkoušejte „skotská“ vejce
Velikonoce klepou na dveře a vy jistě přemýšlíte, jakou specialitu letos z vajíček připravit. Přinášíme hned několik receptů, kterými oslníte i náročné...
Sedm receptů na lahodné domácí hořčice
Sezóna
grilování je tady a s ní experimentování s chutěmi. Hořčice je základ
k masu i do marinád, nemusíte však zůstávat u plnotučné či kremžské
klasiky. Dejte...
Vsaďte na česnek, oceníte ho celý rok
Sklizeň českého česneku je u konce. I přesto, že počasí, zejména časté a vydatné deště v měsíci červnu, komplikovalo sklizeň samotnou a potom...
Nechte se inspirovat! Svatomartinské tradice křupavě a s mákem
I přesto, že nás letošní podzim přiměje slavit svatomartinskou tradici doma, tak bychom na toto období neměli zapomínat. Svátek svatého Martina, který...
Smetana je základ. Co z ní vykouzlit v kuchyni?
Smetana je jedna z nejoblíbenějších surovin českých kuchařek. Používá se jak do slaných, tak i do sladkých receptů. My vám přinášíme italské...
Pečeme, vaříme, restujeme… s jablky
Jablka mají jednu velkou výhodu – jsou vždycky k dostání. Určitě je vám všem povědomá situace, kdy se znenadání nahlásí...
Nadýchaná a plná bylinek: Velikonoční nádivka přinese chuť jara do vaší kuchyně
Jaro je konečně tady. Dny se
prodlužují a na dveře už klepou Velikonoce. K tomuto svátku neodmyslitelně
patří nejen veselé kraslice a opentlené pomlázky, ale...
Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty
Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše...
Vyzkoušejte netradiční velikonoční recepty
Mazanec, beránek, vajíčka, jidáše... Tato jídla jsou s Velikonocemi neodmyslitelně spjata. Můžete však zkusit sváteční stůl obohatit novými pochoutkami, kterými překvapíte rodinu i...
Jaro ve znamení ryzlinku!
Příroda se nám postupně probouzí
k životu. Je na čase probudit i naše smysly! Vychutnejte si vynikající
bílé moravské a české víno odrůdy Ryzlink rýnský....