Nejchutnější recepty? Rozhodně z místních surovin!
Únor je sice nejkratší měsíc v roce, ale to neznamená, že bychom se měli šidit. Naopak, ještě po dlouhé zimě potřebujeme doplňovat energii,...
Využívejte mixér na maximum
Stolní mixér nemusíte v kuchyni používat pouze pro vytvoření ovocných smoothie nápojů. Toho správného pomocníka využijete i pro přípravu polévek, zeleninových sals, oříškových...
Znáte Skyr? Víte, jak z něj vařit?
Skyr funguje nejen jako zdravá svačina plná bílkovin, ale také jako ingredience ve studené i teplé kuchyni. Pojďte s námi ochutnat snídaňovou...
Vyzkoušejte netradiční velikonoční recepty
Mazanec, beránek, vajíčka, jidáše... Tato jídla jsou s Velikonocemi neodmyslitelně spjata. Můžete však zkusit sváteční stůl obohatit novými pochoutkami, kterými překvapíte rodinu i...
Bramboračka v duchu ajurvédy
Příroda
byla v poslední době, co se týče houbařské nadílky, opravdu štědrá, a tak
máme většinou zásoby nasušené i zamrazené. A byl by skoro hřích...
Barevná jablíčka jako nepostradatelná pochoutka do zimních dní!
Jablka jsou v českých domácnostech jednou z nejoblíbenějších surovin. Zejména pak v období raného podzimu si je můžete dopřát skutečně vyzrálá, šťavnatá a plná chuti....
Tři zásady zdravého grilování – špekáčky
Grilování a špekáčky, dvě stálice českého léta, které si s přáteli letos užijeme o to víc, že jim předcházelo mnoho týdnů v...
Odpočiňte si od masa a vsaďte na vegetariánské recepty
Dýně,
lilky i cukety. Okuste tyto pestré královny zeleniny v neobvyklých
receptech, ve kterých dokonale nahradí maso. Hodí se jak pro vegetariány, tak i
pro ty...
Pastinák, patizon, tuřín. Naučíme vás, jak je od sebe rozeznáte
Pokud nepatříte mezi profesionální kuchaře nebo zahradníky, pravděpodobně si z hlavy jen těžko vybavíte, jak vypadá pastinák, patizon nebo tuřín. Není divu. Ve...
Nudí se vaše děti? Zapojte je v kuchyni!
Kuchyně je pro děti odjakživa velkým
lákadlem a místem pro kreativitu. Zapojte je a probuďte v nich fantazii. Zvlášť
v těchto dnech, kdy tráví hodně času...