Co ještě nevíte o pohance?
Doputovala k nám z jihovýchodní Asie a svůj název získala od slova pohan – za ty byli totiž považováni tatarští bojovníci,...
Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli
Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové....
Mrkev nejen do vývaru. Připravte si ji na vícero způsobů
Oblíbená kořenová zelenina, která má v našich kuchyních široké využití. Řeč je o karotce, která bývá základním kamenem spížových zásob. A není se...
Rýže a luštěniny každý den na jiný způsob
Také vám už dochází inspirace, co uvařit, abyste potěšili své děti a zároveň zpracovali dosud nevyužité suroviny? Na to jsou rýže a...
Co s meruňkami a broskvemi? Vytvořte si skvělý džem
Sezona meruněk i broskví vrcholí, a tak je ten správný čas na marmelády a džemy. Přinášíme vám tradiční, ale i netradiční recepty,...
Sezóna dýní je v plném proudu. Dejte si pozor na správné skladování
Tykev je vděčná zelenina, ze které se dá připravit spousta chutných pokrmů. A když víte, jak ji uskladnit na delší dobu, můžete...
Odlehčete si v lednu jídelníček s porcí lehkých pokrmů
Přinášíme vám pár tipů na recepty, se kterými bude váš jídelníček plný zdravých experimentů. Pusťte se do nové etapy s jídlem, které...
Užijte si letní grilovačky bez výčitek
Léto 2020 bude ve znamení domácích dovolených a k těm
neodmyslitelně patří zahradní oslavy s grilem a velkou porcí masitých
pokrmů. Přestože letošní plavková sezóna nebude...
Mléčné výrobky jako nedílná součást vyváženého jídelníčku! Vsaďte na dobroty, které zachutnají i zasytí
I když si v letních měsících nejčastěji dopřáváme pokrmy, jejichž základ tvoří hlavně vyzrálé a šťavnaté ovoce nebo zelenina, vyplatí se nezanevřít ani...
Mák, dýně a mrkev – Tři podzimní recepty na podporu imunitu
Zatímco pro někoho je podzim časem
dlouhých procházek a večerů u krbu s knihou, pro ty se slabší imunitou
nastává čas viróz a nekončící rýmy....