Nejoblíbenější svátky v roce se blíží! Dodejte Vánocům nový rozměr a pochutnejte si netradičně

0
221
Foto: BIO

Někdo nedá dopustit na tradiční štědrovečerní menu, někdo zase v kuchyni spíše rád experimentuje. Pokud se řadíte mezi ty, kteří si rádi dopřejí něco neobvyklého a kterým klasický bramborový salát s kaprem už na vánoční tabuli nic moc neříká, popusťte uzdu fantazii a zkuste sváteční večeři letos jinak. Uvidíte, že naše tipy na neotřelé bramborové saláty potěší i ty nejzarytější milovníky osvědčených kombinací!

Bramborový salát s olivami, jogurtem a bylinkami

  • 800 g brambor
  • svazek jarní cibulky
  • 100 g oliv
  • lžička hořčice
  • 3 lžičky jogurtu
  • šťáva z citronu
  • sůl, pepř

Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny a uvařte ve vroucí a osolené vodě. Následně je vložte do mísy a přidejte rozkrájené olivy. Nakrájejte cibulku a přidejte ke směsi. V malé misce smíchejte hořčici, jogurt, citronovou šťávu a sůl s pepřem. Zálivku důkladně promíchejte se salátem. Hotový jej dejte na 2 hodiny odpočinout do lednice a podávejte vychlazený.

Lehký bramborový salát s červenou cibulkou

22 1
Foto: BIO
  • 750 g brambor
  • 200 ml vývaru
  • 2 červené cibule
  • 2 lžíce oleje
  • jablečný ocet
  • pažitka
  • sůl, pepř

Brambory omyjte a uvařte ve slupce. Ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli také oloupejte, nakrájejte najemno a přidejte do mísy k bramborám. Přilijte olej, jablečný ocet a vše zalijte horkým, ale ne vařícím, vývarem. Pozor, ocet přidávejte raději pomalu a několikrát, aby salát nebyl ve výsledku příliš kyselý. Nakonec přidejte nasekanou pažitku, důkladně promíchejte a podávejte. 

Zdroj: BIO

Napsat reakci

Please enter your comment!
Please enter your name here