Někdo nedá dopustit na tradiční štědrovečerní menu, někdo zase v kuchyni spíše rád experimentuje. Pokud se řadíte mezi ty, kteří si rádi dopřejí něco neobvyklého a kterým klasický bramborový salát s kaprem už na vánoční tabuli nic moc neříká, popusťte uzdu fantazii a zkuste sváteční večeři letos jinak. Uvidíte, že naše tipy na neotřelé bramborové saláty potěší i ty nejzarytější milovníky osvědčených kombinací!
Bramborový salát s olivami, jogurtem a bylinkami
- 800 g brambor
- svazek jarní cibulky
- 100 g oliv
- lžička hořčice
- 3 lžičky jogurtu
- šťáva z citronu
- sůl, pepř
Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny a uvařte ve vroucí a osolené vodě. Následně je vložte do mísy a přidejte rozkrájené olivy. Nakrájejte cibulku a přidejte ke směsi. V malé misce smíchejte hořčici, jogurt, citronovou šťávu a sůl s pepřem. Zálivku důkladně promíchejte se salátem. Hotový jej dejte na 2 hodiny odpočinout do lednice a podávejte vychlazený.
Lehký bramborový salát s červenou cibulkou

- 750 g brambor
- 200 ml vývaru
- 2 červené cibule
- 2 lžíce oleje
- jablečný ocet
- pažitka
- sůl, pepř
Brambory omyjte a uvařte ve slupce. Ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli také oloupejte, nakrájejte najemno a přidejte do mísy k bramborám. Přilijte olej, jablečný ocet a vše zalijte horkým, ale ne vařícím, vývarem. Pozor, ocet přidávejte raději pomalu a několikrát, aby salát nebyl ve výsledku příliš kyselý. Nakonec přidejte nasekanou pažitku, důkladně promíchejte a podávejte.
Zdroj: BIO