Sezóna medvědího česneku je tady. Víte, jak ho využijete v kuchyni?
Zapomeňte na chvíli na dušenou mrkev, kapustu i zelí a přivítejte ve své kuchyni první úrodu. Jaro už se hlásí a s ním...
Spotřebujte zásoby ze spíže a připravte se na jaro!
Máte ve své spíži zásoby ze zimy a rádi byste uvolnili místo na přicházející, čerstvou jarní úrodu? Přinášíme tipy, jak zužitkovat mrkev...
Přivítejte jaro ve zdraví, v dobré náladě a v kondici
Držíte dietu? Sportujete a potřebujete tělu dodat energii, vitamíny a minerály? Chcete jíst zdravěji, ale chybí čas a inspirace? Cítíte se po...
Voňavé svařené víno nebo punč s kořením – ideální nápoje pro krásnou zimu
Přestože po sněhu zatím není
ani památky, je příjemné se na pořádnou zimu alespoň naladit. Ať už jste na
sváteční procházce se svými drahými...
Provoňte si kuchyň svátečními pokrmy z lokálních surovin
Inspirujte se recepty, které byly vytvořeny v rámci projektu Regionální potravina. Každý z nich potěší vaše chuťové pohárky také proto, že obsahuje...
Vánoční hodování hravěji a zdravěji
Příprava na Vánoce je hlavně pro hospodyňky opravdu náročná. Napéct cukroví, nakoupit zásoby, zabalit dárky, uklidit, vymyslet štědrovečerní menu… Ulehčete si letos...
Nemáte rádi rybí polévku? Přinášíme tipy na štědrovečerní varianty
Tradiční staročeská polévka, jak se rybí variantě často přezdívá, se na štědrovečerním menu objevuje už více než sto let. Vaří se tradičně...
Hostina bohů aneb dobroty z kaki
Ještě před pár lety u nás málokdo věděl, co kaki vlastně je. Dnes se stalo velmi oblíbeným podzimním a zimním ovocem....
Vánoční večírky ve znamení jednohubek – přinášíme rychlé a báječné recepty
Vánoční čas se pomalu blíží a s ním i čas vánočních večírků. Připravte se letos na tradiční setkávání a vyzkoušejte rychlé a chutné...
Mrkev nejen do vývaru. Připravte si ji na vícero způsobů
Oblíbená kořenová zelenina, která má v našich kuchyních široké využití. Řeč je o karotce, která bývá základním kamenem spížových zásob. A není se...