Brambora – nezvaná plodina, která dobyla srdce Evropanů, a nakonec i moderní gastronomii
I do českých kuchyní jsme vpustili svěží vítr zahraničních delikates, a tak i v té nejobyčejnější domácnosti často kouzlíme nevšední dobroty, které bychom...
Kozí nebo ovčí sýr? V kuchyni využijete oba!
Sýry většina z nás
konzumuje téměř každodenně. Zkoušeli jste ale i jiné varianty kromě výrobků
z kravského mléka? Ovčí a kozí sýry vynikají specifickou chutí a...
Mléčné výrobky jako nedílná součást vyváženého jídelníčku! Vsaďte na dobroty, které zachutnají i zasytí
I když si v letních měsících nejčastěji dopřáváme pokrmy, jejichž základ tvoří hlavně vyzrálé a šťavnaté ovoce nebo zelenina, vyplatí se nezanevřít ani...
Zdravé proteinové svačinky, co zasytí
Rostlinné proteiny pomohou zahnat chutě na sladké a podpoří proces hubnutí. Přinášíme vám jedinečné a zdravé recepty plné protejnů.
Mák, dýně a mrkev – Tři podzimní recepty na podporu imunitu
Zatímco pro někoho je podzim časem
dlouhých procházek a večerů u krbu s knihou, pro ty se slabší imunitou
nastává čas viróz a nekončící rýmy....
Tři zásady zdravého grilování – špekáčky
Grilování a špekáčky, dvě stálice českého léta, které si s přáteli letos užijeme o to víc, že jim předcházelo mnoho týdnů v...
Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď
Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy
hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu
s pořádným úlovkem. Svou symboliku...
Vsaďte na česnek, oceníte ho celý rok
Sklizeň českého česneku je u konce. I přesto, že počasí, zejména časté a vydatné deště v měsíci červnu, komplikovalo sklizeň samotnou a potom...
Což takhle dát si brambory?
Sklizeň raných brambor právě začala.
V obchodě je nejlépe poznáte podle tenké loupající se slupky. Obsahují
méně sušiny. Nejlépe chutnají, když jsou uvařené ve slupce...
Konec vánočnímu shonu! Začněte letos s přípravou cukroví včas
Vánoce se blíží mílovými kroky a sladké dobroty v podobě voňavého cukroví jsou jejich neodmyslitelnou součástí. S některými druhy je ideální začít s předstihem, jiné...