Mrkev nejen do vývaru. Připravte si ji na vícero způsobů
Oblíbená kořenová zelenina, která má v našich kuchyních široké využití. Řeč je o karotce, která bývá základním kamenem spížových zásob. A není se...
Konec vánočnímu shonu! Začněte letos s přípravou cukroví včas
Vánoce se blíží mílovými kroky a sladké dobroty v podobě voňavého cukroví jsou jejich neodmyslitelnou součástí. S některými druhy je ideální začít s předstihem, jiné...
Vsaďte na česnek, oceníte ho celý rok
Sklizeň českého česneku je u konce. I přesto, že počasí, zejména časté a vydatné deště v měsíci červnu, komplikovalo sklizeň samotnou a potom...
Horká polévka, ve které stojí lžíce – to pravé ořechové do lezavého počasí
Že jste si během léta na polévku snad ani nevzpomněli a z obědového menu jste volili především studené saláty v nejrůznějších podobách? Tak právě...
Lahodný pečený čaj pro pohádkový odpočinek do studených dnů
Chladné a sychravé dny jsou za dveřmi a nám nezbývá nic jiného než se smířit s tím, že léto je pro letošní rok...
Méně tradiční, avšak chuťově vytříbené pokrmy z kaki
Velmi šťavnaté ovoce dokáže vykouzlit i z obyčejného receptu netradiční pokrm, který potěší vaše chuťové buňky. Ať už vyzkoušíte sladké jídlo nebo bude...
Sezóna dýní je v plném proudu. Dejte si pozor na správné skladování
Tykev je vděčná zelenina, ze které se dá připravit spousta chutných pokrmů. A když víte, jak ji uskladnit na delší dobu, můžete...
Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli
Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové....
Přivítejte dýňovou sezonu ve své kuchyni. Netradiční koláče si zamilujete
Máslová, muškátová, velkoplodá, špagetová – nejvýraznější plodina babího léta, dýně, má opravdu mnoho podob. Každá je jiná a vhodná pro odlišnou úpravu....
Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy
Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina,...