Jarní delikatesa: Polévka s medvědím česnekem

0
Chcete připravit rodině něco netradičního, chutného a přitom zdravého? Inspirujte se šéfkuchařem Pavlem Václavíkem, který rád na jaře připravuje svým hostům krémovou...

Velikonoce už klepou na dveře! Vsaďte letos na tradice i kvalitní potraviny

0
Pomlázky, kraslice, jarní výzdoba i oblíbené pokrmy – Velikonoce se kvapem blíží, a proto je nejvyšší čas se na ně pořádně připravit....

Využívejte mixér na maximum

0
Stolní mixér nemusíte v kuchyni používat pouze pro vytvoření ovocných smoothie nápojů. Toho správného pomocníka využijete i pro přípravu polévek, zeleninových sals, oříškových...

Recepty, s poctivým základem – kvalitním olejem

0
Ne vždy je jídlo, kde hraje důležitou roli olej mastné a smažené. Naopak vám přinášíme recept na odlehčený bramborový salát s olivovým olejem, ale také...

Gastronomické klenoty z vašich regionů, které si podmaní vaše chutě

0
Přemýšleli jste někdy, jestli znáte dobře místo, kde právě žijete? Nejen krajinu a okolí, ale třeba také místní potraviny, regionální delikatesy? Přestože už jsou...

Provoňte si kuchyň svátečními pokrmy z lokálních surovin

0
Inspirujte se recepty, které byly vytvořeny v rámci projektu Regionální potravina. Každý z nich potěší vaše chuťové pohárky také proto, že obsahuje...

Nejchutnější recepty? Rozhodně z místních surovin!

0
Únor je sice nejkratší měsíc v roce, ale to neznamená, že bychom se měli šidit. Naopak, ještě po dlouhé zimě potřebujeme doplňovat energii,...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

0
Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám...

Velikonoční recepty s BIO moukami – péct zdravěji není vůbec těžké!

0
Těšíte se na tradiční velikonoční pečení, všechnu tu vůni a jarní atmosféru kolem? Co to letos zkusit o něco zdravěji a...

Dozvuk letních barev v podzimní kuchyni! Dopřejte si dobroty z paprik, které potěší i náročné strávníky

0
Červené, zelené nebo žluté, někdy kulaté a jindy zase podlouhlé. Řeč je o šťavnatých paprikách, jejichž přirozená zralost trvá od srpna přibližně...

Aktuálně

Kontroly opět potvrdily vysokou kvalitu potravin oceněných značkami KLASA, Regionální...

0
Potravinářská inspekce pravidelně uskutečňuje kontrolní akce se zaměřením na potraviny oceněné značkami KLASA a Regionální potravina a nově také na potraviny s deklarací...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...