S podzimem grilování rozhodně nekončí, inspirujte se našimi recepty

0
32

Přestože není nad pořádnou „grilovačku“ někde na zahrádce, nemusíme se ochuzovat o dobroty z grilu ani s příchodem podzimu. Mnoho z nás už vlastní domácí gril, který stačí jenom strčit do zásuvky. A co na něm můžete přichystat? Např. recepty, které vznikly ve spolupráci české mlékárny Hollandia a juniorské sekce Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem

Potřebujete:

  • 500 g kuřecího masa     
  • 2 lžíce citronové kůry
  • 2 chilli papričky                               
  • 1 vejce                
  • sůl
  • pepř
  • zelené fazolky
  • anglická slanina
  • olej
  • Selský bílý jogurt Hollandia
  • citronová šťáva
  • čili                                         

Postup:

  1. Kuřecí maso rozemeleme nebo rozmixujeme.
  2. Maso smícháme s citronovou kůrou, najemno nakrájenou čili papričkou a vejcem. Osolíme a opepříme.
  3. Ze směsi vytváříme placičky a grilujeme z obou stran.
  4. Fazolky krátce spaříme ponořením do horké vody a ihned poté vložíme do ledové vody.
  5. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi orestujeme. Později přidáme i fazolky.
  6. Nakonec připravíme jogurtový dip. Smícháme bílý jogurt Hollandia se špetkou chilli, orestovanou slaninou a citronovou šťávou.

Grilovaný ananas, müsli buchtička z jogurtu s jogurtovým drinkem (5 porcí)

Potřebujete:

Posypka na buchtičky:

  • 28 g špaldové mouky                    
  • 14 g vloček                        
  • 22 g třtinového cukru                     
  • 22 g másla                                                        
  • 15 g nahrubo nasekaných arašídů

Postup – posypka:

  1. Nejprve si vytvoříme posypku, kterou budeme později buchty posypávat.
  2. Smícháme dohromady všechny ingredience a vytvoříme tak drobenku.
  3. Hotové uložíme do mrazu do doby, než nevytvoříme těsto.

Buchtičky (cca 5 kusů):

  • 32 g vloček                                       
  • 32 g hladké mouky           
  • 32 g špaldová mouky      
  • 3 g soda na pečení                           
  • špetka soli
  • 66 g másla                                                        
  • 22 g třtinového cukru                   
  • 116 g Selského bílého jogurt Hollandia                 
  • 2 vejce

Postup – buchtičky:

  1. Smícháme vločky, mouku, sodu a sůl.
  2. Rozpustíme si v kastrůlku máslo společně s cukrem a mícháme, dokud se vše dobře nerozpustí.
  3. Do směsi vmícháme jogurt a vejce.
  4. Spojíme se sypkou částí a dáme do vymazaných forem libovolného tvaru (můžeme použít i papírové košíčky).
  5. Těsto posypeme hotovou posypkou a pečeme na 180 °C, 25 minut.

Ananas (6 kusů)

  • limetová šťáva z jedné limety
  • ½ ananasu 
  • 50 g třtinového cukru     
  • 40 ml vodky

Postup:               

  1. Ananas očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme na kolečka.
  2. Pokapeme šťávou z limety a položíme na gril.
  3. Po lehkém opečení posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat.
  4. Nakonec lehce pokapeme vodkou a flambujeme.

Zmrzlina z Bio Bifi Drinku

  • 3 kusyBio BIFI drink Hollandia mango a ananas

Postup:

  1. Zmrzlinu připravíme tak, že Drink nalijeme do ploché nádoby a vložíme do mrazáku. Počkáme, dokud směs nezmrzne. 
  2. Zmraženou směs vyklepeme z nádoby, nakrájíme na menší kousíčky a rozmixujeme.
  3. Recept můžeme připravovat i ve variantě bez zmrzliny, jen s drinkem anebo úplně bez Bio BIFI drinku.

Reagovat na článek

Please enter your comment!
Please enter your name here