Podzimní recepty, které vám doplní sílu a energii
Zkuste si užívat i dny, které jsou znatelně
chladnější a temnější než ty předchozí. Podzim se už stačil projevit
v celé své síle, ale vy...
Sezóna dýní je v plném proudu. Dejte si pozor na správné skladování
Tykev je vděčná zelenina, ze které se dá připravit spousta chutných pokrmů. A když víte, jak ji uskladnit na delší dobu, můžete...
Medy a sirupy z jarních květů a bylinek
Jaro je tu a s ním i možnost vyrábět domácí sirupy z jarních květů a bylinek. Přinášíme vám recepty, které jsou nejen...
Nápad na víkendový oběd: Pomalu pečená hovězí žebírka s podzimním salátem
S podzimem nastává čas, kdy už nebudeme vyhledávat studené a lehké pokrmy, ale začneme chtít něco, co nás pořádně zahřeje. A právě...
Nápadité recepty „co dům dal“
Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2 krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat,...
Přinášíme inspirace nejen pro vegany v podobě rostlinných receptů
Veganství a vegetariánství je stále
populárnějším způsobem životního stylu, jedná se ale o velmi specifické způsoby
stravování. Kampaň „Rostlinné pondělí“, která v různých podobách existuje
již přes...
Pastinák, patizon, tuřín. Naučíme vás, jak je od sebe rozeznáte
Pokud nepatříte mezi profesionální kuchaře nebo zahradníky, pravděpodobně si z hlavy jen těžko vybavíte, jak vypadá pastinák, patizon nebo tuřín. Není divu. Ve...
Hříšně dobré větrníčky Choux au Craqueline s malinami a šlehačkou
Připravte pro svoji drahou polovičku k nevýslovnou dobrotu: francouzské větrníčky se šlehačkou, malinami a křupavou sušenkovou krustou zvanou craquelin, co dodá dezertu další...
Což takhle dát si brambory?
Sklizeň raných brambor právě začala.
V obchodě je nejlépe poznáte podle tenké loupající se slupky. Obsahují
méně sušiny. Nejlépe chutnají, když jsou uvařené ve slupce...
Dýně v hlavní roli! Zpříjemněte si ráno báječnou snídaní
Kdo by nemiloval dýně, s nimiž se v posledních letech, zejména v době podzimu, roztrhl pytel. V kuchyni máte nespočet možností, jak je zpracovat, zapomeňte ale...