Sezóna dýní je v plném proudu. Dejte si pozor na správné skladování
Tykev je vděčná zelenina, ze které se dá připravit spousta chutných pokrmů. A když víte, jak ji uskladnit na delší dobu, můžete...
Přinášíme inspirace nejen pro vegany v podobě rostlinných receptů
Veganství a vegetariánství je stále
populárnějším způsobem životního stylu, jedná se ale o velmi specifické způsoby
stravování. Kampaň „Rostlinné pondělí“, která v různých podobách existuje
již přes...
Sezóna višní je konečně tady! Zkuste šťavnaté bobulky tentokrát v netradičních receptech
Ani vy už se nemůžete dočkat až odstartuje hlavní sezona třešní a višní? Pokud patříte mezi jejich milovníky, za žádnou cenu si...
Křehké a lahodné hovězí. Jakých zásad se držet, abyste na stůl dostali ten nejlepší...
Hovězí maso je pro svou jedinečnou chuť v našich kuchyních naprosto nenahraditelné. Zároveň je ale často upozaďované pro náročnější a zdlouhavější přípravu. Kámen...
Grilovaný sýr: Jak vybrat ten správný?
Také jste už někdy slyšeli, že se dá ugrilovat téměř cokoliv? Opak je pravdou. Alespoň tedy v případě sýrů. Ne každý druh se...
Hovězí maso v kuchyni. Popusťte uzdu fantazii a vyzkoušejte i méně tradiční partie
Pokud tápete, do jakého pokrmu z hovězího masa se pustit, vyzkoušejte naše originální recepty připravené kuchařem Hugo Hromasem. Uvidíte sami, že z nejrůznějších...
Zavařování netradičně! Místo cukru dejte do kompotu sůl
Jahody, borůvky, třešně, maliny, ostružiny, broskve, melouny… Léto nabízí širokou plejádu lahodných sezónních plodin. Jak ale bohatou úrodu ze zahrádky nebo plné...
Což takhle dát si brambory?
Sklizeň raných brambor právě začala.
V obchodě je nejlépe poznáte podle tenké loupající se slupky. Obsahují
méně sušiny. Nejlépe chutnají, když jsou uvařené ve slupce...
Velikonoční pečínka: Jak na přípravu jehněčího masa?
Chystáte-li se na největší jarní svátky poctít svou rodinu nějakou specialitou, sáhněte po jehněčím. Mladé maso by totiž nemělo chybět na žádné...
Dýně v hlavní roli! Zpříjemněte si ráno báječnou snídaní
Kdo by nemiloval dýně, s nimiž se v posledních letech, zejména v době podzimu, roztrhl pytel. V kuchyni máte nespočet možností, jak je zpracovat, zapomeňte ale...