Nejen ovesné kaše – snídaňový trend, který se stále těší oblibě

0
664

Jáhlová, pohanková, čiroková, rýžová a mnohé další. Teplé kaše se těší stále větší oblibě a lidé je zkouší na všechny možné způsoby. Pokud patříte mezi ty, které kaším ještě nepropadli, měli byste to co nejdříve napravit. Začít den s něčím teplým v žaludku, je totiž skvělé nejen pro vaše zažívání. Dokonalá chuť perfektní snídaně je pak navíc příjemný způsob, jak začít nový den.

Ať už volíte kaše instantní, které jen přelijete horkou vodou, nebo kaše, které si sami připravíte, rozhodně dbejte na původ surovin. Ty nejkvalitnější, které nejen že obsahují maximální množství vitamínů a minerálů v dobře vstřebatelné podobě pro vaše tělo, ale navíc byly vyprodukovány v souladu s přírodou, najdete v obchodech pod zkratkou bio. Spolehlivě je poznáte podle označení logem biolistu a biozebry.

Pohanková kaše s jogurtem a borůvkami

11
  • 1 hrnek bio pohanky
  • 2 hrnky bio mléka
  • med na oslazení
  • 1 kelímek bio bílého jogurtu
  • 1 bio borůvek
  • oříšky na posypání

Pohanku uvařte v mléce za stálého míchání zhruba 25 minut do změknutí. Vzniklou kaši doslaďte medem případně sirupem. Kaši přendejte do misky, zakápněte jogurtem a přidejte borůvky a oříšky. Fantazii se meze nekladnou, můžete přidat další a další ovoce.

Ovesná kaše s borůvkami a malinami

222
  • 1 hrnek bio ovesných vloček
  • 2 hrnky bio mléka (nebo vody)
  • hrst bio borůvek
  • hrst bio malin
  • třtinový cukr na oslazení (nebo med, sirup)

Ovesné vločky uvařte v mléce či vodě. Postačí zhruba 10 minut, dejte však pozor, aby se nepřipalovaly. Podle potřeby přidávejte tekutinu. Kaši oslaďte třtinovým cukrem nebo medem dle libosti a přendejte do misky. Přidejte borůvky a maliny. Kromě toho můžete přidat oříšky nebo semínka.

Napsat reakci

Please enter your comment!
Please enter your name here