Deset tipů, jak dát kilům navždy sbohem!
Trápení dietami a
mučení sportem možná přinese nějaké to „vydřené“ kilo dolů – ale
z dlouhodobého hlediska není efektivní a může vést k jojo efektu. Cestou
k vytoužené...
Obohaťte svůj jídelníček o suroviny, které byste na první pohled možná odmítli
Chcete-li opravdu zhubnout, zvolte správnou cestu, jak svého cíle docílit. Nebojte se hladovění, naopak, dietní jídelníček může být bohatý a chutný. Stačí...
Velký atlas jablek z českých sadů. Které zvolit na svačinu?
Pulty obchodů jsou plné nejrůznějších odrůd jablek rozmanitých barev a chutí. Pokud si zrovna nevíte rady, které z nich vybrat, netrapte se. Přinášíme vám přehledný atlas, ve kterém naleznete 16 druhů jablek vypěstovaných převážně v českých sadech. Díky atlasu již budete vědět, které jablko si koupit ke svačině, a které se naopak hodí na pečení či do salátů.
Jak si zajistit dostatek vlákniny přes zimu?
Češi prý konzumují sotva polovinu doporučeného denního množství vlákniny. Není divu, typická česká strava mnoho zdrojů vlákniny neobsahuje. Přitom tato...
Pečící trouba, mikrovlnka, nebo parní trouba – kdo nám doma prokáže nejlepší služby?
Před roky jsme si museli vystačit s elektrickou nebo plynovou troubou, u které jsme měli jedinou volbu teploty. Mikrovlnka zase uměla...
Přírodní silou v období chřipkových vln. Které bylinky pomáhají?
Připravte se na nastupující chladnější počasí. Vsaďte na sílu přírody, která pomůže jak při posilování imunity, tak v období virových infekcí...
Letní manuál pitného režimu
V létě pijeme přirozeně víc, ale je to dost? A pijeme ty správné tekutiny? Češi hasí žízeň hlavně neochucenou vodou a slazenými nápoji,...
Hlíva ústřičná – elixír pro naši imunitu
V jídelních lístcích v restauracích i doma na talířích se stále častěji objevuje hlíva ústřičná. Všichni víme, že se jedná o houbu, ale málokdo...
Cesta k lepší náladě = zdravé stravování
Pro to abychom se
cítili dobře a žili zdravě jsou důležité kromě sportování i správné stravovací
návyky. Jídlo je pro některé důležitou součástí životního...
Vše, co potřebujete vědět o bylinkách a jak je využít v kuchyni
Máta, bazalka, petržel i pažitka – bez zelených bylinek si jen málokdo z nás dokáže představit jarní a letní recepty. Ať už připravujete...