Jak vybrat vhodnou pánev?
Vybrat správnou pánev na vaření je stejně důležité jako výběr ingrediencí pro vaše kulinářské umění. Hlavními kritérii bývá nepřilnavost, velikost i tvar...
Poznáte kvalitní uzeninu? Tipy, jak se nenechat napálit!
Ceny vepřového masa a uzenin z něj vyrobených stále rostou – svůj podíl na tom nese africký mor prasat. Odborníci odhadují, že...
Vše, co potřebujete vědět před pořízením nového nože
Chystáte se koupit si nový nůž do kuchyně a nevíte, pro jaký typ se rozhodnout? Určitě musíte vzít v úvahu možnosti materiálu čepele...
Redukční režim se bez pitného neobejde
Každý rok, zejména před létem a plavkovou sezónou, se na nás ze všech stran hrnou více či méně seriózní doporučení, jak rychle...
Šest důvodů, proč do svého jídelníčku zařadit luštěniny
Vyvážený jídelníček není klišé. Luštěniny tvoří důležitou složku
potravy, která vás zasytí a zároveň její formou přijmete pro tělo důležité
živiny. Důvodů, proč byste...
Nejlepší řízky na světě? Smažené na řepkovém oleji!
Vepřový,
telecí, kuřecí či vídeňský, který je ten nejlepší? Láska k řízkům nezná u
Čechů hranic. Stejně tak i způsoby jejich přípravy. Nejčastěji je připravujeme
na...
Kolébku knedlíků bychom museli hledat v Asii
Knedlíky poprvé spatřily světlo světa před více než 2000 lety v Číně. Historie tohoto pokrmu není příliš zmapována a často jde spíše o...
Jak a proč sušit ovoce a zeleninu v multifunkční parní troubě
V dnešní uspěchané době se často vracíme k tradicím našich babiček, které používaly kromě zavařování i sušení ovoce a zeleniny jako jednu...
Poslouchejte žízeň, omezíte tak zdravotní problémy
Každý třetí člověk na světě nemá přístup k bezpečné pitné vodě, a 144 milionů lidí tak musí pít závadnou vodu, protože žádná...
Jezte i očima – zkuste food styling
Ne nadarmo se traduje, že jíme i očima. Milujete skvělé jídlo a ten okamžik, kdy vám ho v restauraci naservírují na stůl? Ta...