Šípky – symbol lásky, ale také vzpruha pro imunitu
V chladném a deštivém podzimním počasí
dostává naše imunita pořádně zabrat. Snadno tak můžeme nastydnout či onemocnět.
Jak se vyhnout prochladnutí? Pokud nepatříte k vyznavačům léků,...
Jan Fabini vysvětluje Maillardovu reakci – tajemství profesionálních kuchařů
Existuje proces, který naprosto zásadně ovlivňuje chuť, vůni i vzhled připravovaného jídla. Nazývá se Maillardova reakce. Jak se jej naučit a posunout své kuchařské...
Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý
Abyste si na steaku opravdu
pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího
připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale...
Seznamte se – šajvěj. Bylinka vhodná pro podzimní neduhy
Přicházející
sychravé počasí vyloženě vybízí k tomu, abychom zůstali pod peřinou
s hrníčkem teplého čaje a vyvarovali se tak nachlazení nebo jiným neduhům,
které s sebou toto...
Objevte nové chuťové zážitky pomocí párování jídla s kvalitním čajem
Stejně
tak jako si dobré víno zaslouží pozornost a opatrnost při párování
s jídlem, také kvalitní čaj lépe vynikne s konkrétními chuťovými
tóny. Dopřejte si originální gastronomický...
Omezujete příjem kalorií? Nepřežeňte to, jinak nezhubnete
Máte jasný cíl – zhubnout v co nejkratším čase. Výrazně snížíte denní kalorický příjem a každý den se přísně kontrolujete v zrcadle. Nenechte se...
Zdravý životní styl? Zařaďte do svého jídelníčku více mořských plodů
Pokud jste právě nastartovali zdravý životní styl, nevzdávejte se ho v zimě ani během dovolené. Právě pobyt u moře je ideální možností,...
Zdravé nápoje, které si zvládneme připravit doma: Kombucha a tibi krystaly
Už jste zkoušeli doma
pěstovat tibi krystaly nebo kombuchu? Právě z těchto živých organismů si
lze opakovaně připravovat zdravý nápoj, který našemu tělu dodá důležité...
Vláknina? Měla by být základem dětských svačin
Ačkoliv jste si vy i vaši malí školáci možná odvykli, školní režim je zpět a s ním přichází i nekonečné téma svačinek....
Zelená káva? Vyšší dávka kofeinu či pomocník při hubnutí
Černou kávu zná každý. Zelená však zůstává pro mnoho konzumentů neobjeveným tajemstvím. Neochutnat tento netradiční nápoj by však byla škoda. Má totiž...