Nejlepší řízky na světě? Smažené na řepkovém oleji!

0
Vepřový, telecí, kuřecí či vídeňský, který je ten nejlepší? Láska k řízkům nezná u Čechů hranic. Stejně tak i způsoby jejich přípravy. Nejčastěji je připravujeme na...

Podobná, ale přece každá odrůda jiná. Jaká jablka se k čemu hodí?

0
Nejen, že jablka skvěle chutnají, ale také jsou velmi variabilní, v kuchyni se dají využít na mnoho způsobů. Je ale třeba si dát pozor, po jaké odrůdě sáhnete. Například oblíbený štrúdl vyžaduje jablka se specifickými vlastnostmi. Podobně je tomu také s výdrží, některé plody uchováte od podzimu až do léta, jiné je třeba spotřebovat rychleji. Poradíme vám, na co si dát pozor a jaké odrůdy volit.

Dobrovolné hladovění jako dieta. Je to zdravé?

0
Půst se vždy dodržoval hlavně z náboženských důvodů. V křesťanských zemích jsou to většinou vícedenní půsty – jde o půsty náročné, které...

Jak na fantastický svařák? Základem je kvalitní víno, koření napárujte dle jeho charakteru

0
Každé roční období si můžeme zpříjemnit nějakým sezónním drinkem. Tím zimním je bezpochybně svařené víno. Proč ovšem zůstat jenom u klasické receptury,...

Poradna sommelierky Denisy Kolaříkové: Jak si správně užít červené víno 

0
Aby byl požitek z vína dokonalý, je potřeba přemýšlet nejen nad jeho výběrem, ale i nad skladováním a servírováním. Podívejte se na pět...

Svačinky pro děti zdravě a hravě

0
S koncem léta zpravidla končí i období ovocných svačin, čerstvé zeleniny ze záhonků a rychlých občerstvení na výletech. Režim se začíná vracet do normálu a...

Jak do těla přirozeně doplnit chybějící kolagen?

0
Kolagen je jedna ze základních stavebních bílkovin lidského těla. Díky kolagenu máme pružné a odolné klouby, pevné vlasy, nehty a pokožku. Kolagen...

Vsaďte na vitamin D a chřipka vás nedostane

0
Chřipka, virová a různá respirační onemocnění straší veřejnost každoročně, obzvlášť v posledních týdnech. Chcete se jim vyhnout a přečkat vše ve zdraví?...

Tři superpotraviny, které přimějí tělo lépe fungovat! Znáte je?

0
Označení superpotravina Přestože je označení superpotravina pouze jakousi marketingovou záležitostí a výčet potravin spadajících mezi superfoods také není zcela...

Jaké je optimální dávkování vitamínů?

0
S nachlazením, rýmou či virózou se v zimním období setká téměř každý. Mnozí spatřují preventivní opatření ve vitamínech a sahají buď po ovoci,...

Aktuálně

Zmrzlinové novinky: Dáte přednost meruňkové nebo rybízové zmrzlině?

0
S teplým počasím začíná také stoupat chuť odměnit se ledovou kvalitní zmrzlinou. V proslulém zmrzlinářství Créme de la Créme připravil jejich mistr...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...