Žitná mouka patří na vánoční stůl – pusťte se s ní do perníčků i vánočky

0
Vánoce se blíží a s ním i rozhodnutí, do kterého cukroví se pustíme. Rodinné kuchařky obsahují řadu osvědčených receptů, které dělaly již...

Batole není malý dospělý, jak by měl vypadat jídelníček pro malé děti?

Možná už jste také někdy slyšeli, že od roka může jíst dítě všechno. Je to ale pravda? Rozhodně ne, řada potravin na...

Kvůli čemu vznikají poruchy příjmu potravy?

0
Porucha příjmu potravy, psychické onemocnění, do něhož zahrnujeme mentální anorexii, bulimii a záchvatovité přejídání, jsou velmi zákeřné nemoci. Přístup k pacientům musí být...

Správná životospráva ovlivňuje naše zdraví i duši

0
Nezdravé stravování si často spojíme s rizikem obezity, srdečních onemocnění nebo nemocemi trávicího ústrojí. Změna stravovacích návyků však může zlepšit i stav...

Moučníky a dezerty – jaké jsou cukrářské trendy roku 2020?

Cukrařinou se u nás zabývá stále více lidí. Pečeme tradiční české recepty, ale i ty osvědčené, ze zahraničí. Do popředí se nedostává...

Podobná, ale přece každá odrůda jiná. Jaká jablka se k čemu hodí?

0
Nejen, že jablka skvěle chutnají, ale také jsou velmi variabilní, v kuchyni se dají využít na mnoho způsobů. Je ale třeba si dát pozor, po jaké odrůdě sáhnete. Například oblíbený štrúdl vyžaduje jablka se specifickými vlastnostmi. Podobně je tomu také s výdrží, některé plody uchováte od podzimu až do léta, jiné je třeba spotřebovat rychleji. Poradíme vám, na co si dát pozor a jaké odrůdy volit.

Žádné limity – vyhněte se obloukem problémům močových cest

0
Schůzky, deadliny a do toho starost o domácnost – dnešní ženy jsou zkrátka v jednom kole. Dalo by se říct, že k nezastavení. Vyplatí...

Poznejte neobvyklý jihoafrický čaj honeybush, který chutná po medu a hodí se pro děti...

0
Africký kmen Khoisan zná účinky keře honeybush již dlouhá staletí. Ve své tradiční medicíně jej využívá pro léčbu kašle a posílení imunity. Kolonizátorům z...

Jak na sójové maso?

0
S rostoucím počtem strávníků, kteří se přiklánějí ke stravě založené na rostlinných potravinách, se mnozí výrobci potravin snaží vyjít poptávce vstříc nabízením množství sójových náhražek masa. Co vlastně sójové maso je, jaké jsou jeho výhody a jak ho nejlépe připravit se dozvíte v následujícím článku.

Drůbežáři zlepšují welfare chovů a kvalitu masa a vajec

Popularita drůbežího masa na jídelníčku českých spotřebitelů každým rokem stoupá. V posledních letech opět mírně roste i konzumace vajec. Chovatelé zlepšují welfare chovaných...

Aktuálně

Ceny domácích svačin pro školáky zdražují. Ta nejčastější – chleba se...

0
Možná jste přesně takovou nosili do školy i vy. Česká školní svačina v podobě „lepeňáků“ – namazaných dvou krajíců chleba – je fenomén...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...