Bezlepkové pečení, a navíc v bio kvalitě? Můžete ho vyzkoušet jednoduše i doma

0
239

Kdo by nemiloval domácí buchty, sladké zákusky či dokonce voňavé pečivo z kvalitní poctivé mouky? Široký výběr z nejrůznějších druhů bio mouky se v českých regálech objevuje už dlouho. Na své si ale konečně pořádně přijdou i ti, kteří si klasickou mouku dopřát nemohou. V poslední době se stále více rozšiřuje nabídka bezlepkové bio mouky pro celiaky.

Proti lepku i jako ozvláštnění

Každý, kdo trpí celiakií, a nemůže si tak dopřát běžné potraviny s obsahem lepku, jistě ocení, že si i v Česku může zakoupit různé druhy bezlepkové bio mouky pro domácí pečení. Nemusíte být však nutně celiak, abyste si nemohli upéct sladké i slané dobroty trochu jinak. Ozvláštnit (nejen) své pečení můžete i vy.

Zkoušeli jste z namíchaných bezlepkových směsí připravit chléb a nezbylo z něj nakonec nic víc než hromádka mouky, která vůbec nedrží pohromadě? Sáhněte raději po kvalitních a tradičních českých odrůdách, z kterých je ta nejlepší bio bezlepková mouka. Dopřát si můžete pohankovou mouku, která obsahuje vitamíny B1, B2, E, C, zinek, hořčík nebo také rutin, originální mouku z červené čočky či ze žlutého hrachu i mouku čirokovou, která je bohatá na bílkoviny, a navíc působí protizánětlivě.

Máte na výběr

Mezi další bezlepkové bio mouky patří například jáhlová, cizrnová, lupinová, lněná, sezamová a maková. Mouky jsou dnes už běžně k dostání v prodejnách se zdravou výživou, ale stále častěji se objevují i v supermarketech.

Reagovat na článek

Please enter your comment!
Please enter your name here