Spotřeba drůbežího masa v ČR stoupá, jak je na tom letos husa?

0
Husa domácí patří mezi nejstarší domestikovanou drůbež. Někteří archeologové datují počátky jejího chovu v Evropě již do mladší době kamenné. Pečená husa s přílohou (knedlíky...

Mouka v naší kuchyni – jak se z nezdravé a obávané stala součástí zdravé...

0
Vajíčka, cukr, mouka… Tři hlavní ingredience při pečení, ale také tři suroviny, které si v novodobé historii prošly nelehkým obdobím. Naštěstí postupně přicházíme na...

Raw stravu a recepty si lidé oblíbili

0
Zdá se, že se lidé stále více zajímají o to, co jedí, a proto se není čemu divit, že se mimo vegetariánství a...

Příprava horkých nápojů? Nezapomínejte na správnou teplotu vody

0
Podzimní chvilky si můžeme zpříjemnit popíjením oblíbených teplých nápojů. Lahodně a správně připravené klasické teplé nápoje, jako jsou káva, čaj nebo třeba...

Život diabetika – jak moc se liší?

0
Cukrovka je nemocí na celý život. Zatímco diabetes 1. typu znamená absolutní nedostatek inzulinu v těle a začíná obvykle v dětství či dospívání, příčinou vzniku cukrovky 2. typu je nedostatečná...

Seznamte se – šajvěj. Bylinka vhodná pro podzimní neduhy

0
Přicházející sychravé počasí vyloženě vybízí k tomu, abychom zůstali pod peřinou s hrníčkem teplého čaje a vyvarovali se tak nachlazení nebo jiným neduhům, které s sebou toto...

Bylinky – léčivý zázrak pro náš organismus. Detoxikujte si tělo

0
Na každém rohu dnes bojujeme se znečištěním. Znečištěné je životní prostředí, trávník vedle domu i dno vzdálených oceánů. Znečištěné je však i to, co...

Správná životospráva ovlivňuje naše zdraví i duši

0
Nezdravé stravování si často spojíme s rizikem obezity, srdečních onemocnění nebo nemocemi trávicího ústrojí. Změna stravovacích návyků však může zlepšit i stav...

Nejpřirozenější vitamíny na podzim? Jablka

0
Po teplých dnech se začíná ochlazovat a s horším počasím je potřeba posílit svou imunitu. Mnoho lidí tento problém řeší návštěvou lékárny a zakoupením vitamínů....

Jídla budoucnosti? Sušení cvrčci a lyofilizované těstoviny

0
Pokrmy sušené mrazem jsou zdravé, lehké a vydrží roky. Sušení cvrčci zase představují pozoruhodnou zásobárnu čistého proteinu. Zkusme ochutnat nevšední jídla, která...

Aktuálně

Zmrzlinové novinky: Dáte přednost meruňkové nebo rybízové zmrzlině?

0
S teplým počasím začíná také stoupat chuť odměnit se ledovou kvalitní zmrzlinou. V proslulém zmrzlinářství Créme de la Créme připravil jejich mistr...

Nejčtenější články

Bílkoviny jsou ze všech složek potravy pro hubnutí nejdůležitější, říká dietní...

2
Pokud se bavíme o sacharidech, tucích a bílkovinách, mají poslední jmenované jednoznačně největší podíl na přirozeně štíhlé postavě. Zatímco z přemíry tuků a sacharidů...