Velký návrat rybího oleje – kde se vzal tento často nedoceňovaný zazrák?

Dalo by se říci, že rybí olej začal hrát svoji roli už v době, kdy se jednobuněčné organismy začaly měnit ve vícebuněčné. Ale z čistě lidského...

Sedm zázračných a navíc snadno dostupných potravin

Superfoods frčí a není se čemu divit. Tyhle přírodní klenoty jsou plné antioxidantů, vitaminů a minerálů. Věděli jste však, že i u nás jsou...

Hemoroidy – může za ně zácpa

Také se stydíte za to, že cítíte svědění a bolest v oblasti konečníku a krvácíte při stolici? Rozšířené hemoroidy jsou stále ve společnosti tabu, o...

Chilli vás zahřeje a to nejen na podzim

Taky jste si v poslední době všimli toho vysokého zájmu o chilli? Pravidelně narážíte na pozvánky na různé chilli festivaly a v obchodech vidíte...

Vyzkoušejte osvědčené tipy, jak uskladnit ořechy v bytě, aby se nekazily

Sezóna vlašských ořechů je tady a my opět stojíme před úkolem, jak je udržet v perfektním stavu pro pozdější využití. Způsobů,...

Zácpa, průjem a bolesti břicha – tělo nám prozradí, co mu chybí

Bolí vás břicho a máte průjem, když před sebou máte nepříjemné povinnosti nebo nestíháte? Tak pozor! Stres je totiž hlavním spouštěcím faktorem syndromu dráždivého...

Jak uchovat jablka po celou zimu?

Dostali jste pár beden jablek od babičky nebo jich máte hromadu ze zahrady? Jablka se řadí mezi české superpotraviny. Nenechte se...

V kondici i během pochmurného podzimu? Víme, jak na to

Podzimní přejídání „Třebaže se snažíme vyznávat zdravý životní styl a do svých aktivit zařadit pohyb, v podzimních, a hlavně...

Inzulin 30 minut před jídlem? Není třeba – nyní stačí před prvním soustem

Inzulinová léčba znamená pro diabetiky různá omezení – musí kvůli ní přesně plánovat každodenní program, pracovní režim i čas, kdy usednou k jídlu. Až dosud...

Jídlo pro oči aneb jaké potraviny zlepšují zrak?

Lidskému zraku prospívá řada potravin. Zřejmě tou nejznámější je mrkev, která má pozitivních účinků na zrak skutečně mnoho. Není ale zázračná....

Aktuálně

Jogurt slaví 100 let! Lidé si nejvíce oblíbili jahodový

Přestože můžeme dohledat původ jogurtu až zhruba do 3 000 let př. n. l., jeho průmyslová výroba začala teprve před 100 lety v Barceloně. Díky...

Nejčtenější články