Zaměřeno na chuťové buňky: Přinášíme desatero párování vína a sýrů
Jen málokdo si dokáže představit podzim bez vinobraní. Ochutnejte letos lokální bio vína v kombinaci s bio sýry a dopřejte si babí léto...
Prázdniny jsou pryč! Jak připravit ty nejlepší domácí svačiny?
Začal nový školní rok a děti i středoškoláci se vracejí do lavic. Podpořte jejich studijní úsilí nutričně vyváženými, ale i atraktivními svačinkami....
Dejte tělu správné minerály. Víte jaké?
Mikronutrienty, mezi které patří minerální látky, stopové prvky a vitamíny, tvoří nedílnou součást výživy živých organizmů včetně člověka. Nemají energetickou hodnotu a...
Ponechejte si středomořský jídelníček i po dovolené – vaše tělo vám poděkuje
Návrat ze středomořské dovolené nemusí být i návratem k obvyklé stravě. Pestrou stravu založenou na kvalitních surovinách, zelenině, mořských rybách a olivovém...
Krok za krokem, abyste si užili kvalitní rybí „grilovačku“
Každé roční období je něčím specifické, a pro léto to jsou samozřejmě pořádné „grilovačky“. Tentokrát se zaměříme na maso, které je lehké,...
Co ne/konzumovat k ochraně proti koronaviru
Očkování proti covid-19 je terčem usilovné dezinformační kampaně. Cílem dezinformátorů je záměrná manipulace se čtenáři s vidinou vlastního prospěchu. Tím může být...
Víte, jaké jsou přínosy balených a minerálních vod
Pravidelnou součástí každodenního pitného režimu by měly být balené přírodní vody, které poskytují spoustu benefitů. V České republice je nabídka balených minerálních, pramenitých...
České děti se nevhodnou stravou vystavují riziku závažných onemocnění
Odborníci v posledních letech zaznamenávají extrémní pokles pohybové aktivity dětí v rámci nesportovních i sportovních aktivit. Doba, kdy děti doma po škole jen zahodily...
Špatný pitný režim může za únavu i zápach z úst. Nárazové pití nepomáhá
Pocit únavy, výkyvy nálad, suchá pokožka, hlubší vrásky i přibírání na váze. To vše mohou být příznaky špatného pitného režimu a dehydratace...
Jan Fabini vysvětluje Maillardovu reakci – tajemství profesionálních kuchařů
Existuje proces, který naprosto zásadně ovlivňuje chuť, vůni i vzhled připravovaného jídla. Nazývá se Maillardova reakce. Jak se jej naučit a posunout své kuchařské...