Staňte se mistry grilování. Jak se nejlépe připravit na novou sezónu?

0
117
Foto: Pixabay/suju-foto

Grilovací sezóna je tady! Dříve, než vytáhnete potřebnou výstroj, nechte si poradit od mistrů na slovo vzatých. Rozšiřte svůj repertoár receptů o novinky, díky kterým se stane letošní sezona nezapomenutelnou.

Grilovat můžete i bez velkých příprav

Pokud máte na celém grilování nejraději pohodu a posezení venku, ale přípravy v kuchyni vás nebaví, můžete si vybrat již naložené maso či uzeniny. Koupit si je můžete například cestou domů z práce a večeři máte vyřešenou. Stačí pouze rozpálit gril, rozbalit hygienické balení a poslouchat prskající olej. „Chceme, aby se každý mohl stát mistrem grilování a pomoci rodinám užít si tento čas s dobrým jídlem, kdykoliv a s co nejmenší námahou. Nabídka více než 70 produktů uspokojí všechny milovníky grilování, a to i ty, kteří třeba neholdují masu,“ říká Jiří Netík, manažer komunikace Tesco pro Českou republiku.

Nemáte zahradu? Nevadí, grilujte i uvnitř nebo třeba na balkóně

Pokud nemáte zahradu, grilování se rozhodně nevzdávejte. Pořídit si můžete elektrický gril, případně maso či sýry upravené na sporáku doplnit grilovací omáčkou, a vychutnáte si pravou kouřovou chuť i u vás v kuchyni. Atmosféru grilování pomůže navodit vhodně zvolená zelenina či pečivo, které se ke grilovaným pokrmům skvěle hodí. Určitě tak oceníte bulky na hamburgery nebo žemle na hotdogy.

Jak dokreslit atmosféru příjemného večera? Vínem!

Grilovat sice můžete bez přípravy, co však nepodceňte je nachlazení vína. Ke grilovaným hovězím steakům nebo hamburgerům se perfektně hodí červená vína. Tady však musíte myslet strategicky a zejména v létě před podáváním víno mírně nachladit. Červeným vínům příliš nevyhovují nízké teploty. Vychlazená by měla být na 14-16°C. Není ale dobré nechat červené víno zteplat při pokojové teplotě. Pak v teplém víně dominuje chuť alkoholu a chuť je příliš ostrá.

Věděli jste, že?

Barbecue a grilování nejsou shodné techniky přípravy jídla? V obou případech jde o přípravu nad otevřeným ohněm. Hlavními rozdíly jsou: čas přípravy, teplota a míra kouřového aroma. Ne všechny druhy pokrmů se hodí k oběma typům přípravy. Barbecue si vyžaduje delší dobu pečení při nižších teplotách. Nepřímo ho lze přirovnat k uzení. Grilování je naopak rychlá úprava masa nebo jiných potravin na přímém ohni.

Zdroj: Tesco

Napsat reakci

Please enter your comment!
Please enter your name here