Zdravé a sezónní: to je Krása nejen na talíři

0
9
Foto: Pixabay/ shixugang

Jdou dohromady sezónní suroviny a správná sezónní péče o pokožku? GERnétic ve spolupráci s výživovým poradcem a biologem Mgr. Richardem Husovským a šéfkuchařem Statku Břežany Václavem Círem připravil publikaci Krása nejen na talíři. S ohledem na péči o pleť, zdravý životní styl i správnou přípravu pokrmů objasňují, proč má smysl naslouchat ročním obdobím.

Na 44 stranách čtenáře provázejí tři významné osobnosti. Alena Kimlová, hlavní firemní kosmetička a školitelka GERnétic, hovoří o výživě kožních buněk a měnících se potřebách pokožky během roku. Richard Husovský ozřejmuje, proč je užitečné dávat přednost sezónním druhům zeleniny. Pro každé roční období vybírá jeden, na jehož základě sestavil receptury jednotlivých pokrmů. O jejich přípravu se postaral Václav Cír působící jako šéfkuchař Statku Břežany. Je to průvodce, který čtenáři předává to klíčové, co mu umožní udržet si krásu a zdraví i v rychlém tempu 21. století.

„Výživa je jak základem krásy, tak zdraví. S Richardem Husovským GERnétic spolupracuje víc než dva roky. Pro naše odborné kosmetičky připravil již řadu přednášek, v nichž zdůrazňuje roli pitného režimu a konzumace zeleniny. Jeho znalosti a přístup se dokonale snoubí s filozofií GERnétic. Když jsem se však ptala, zda pro své klienty, kterým radí s životosprávou, připravuje také recepty na míru, odpověděl, že ne. Ale že přeci jen nějaké má a zatím jsou schované v šuplíku. Zrodil se projekt Krása nejen na talíři,“ vypráví Ing. Andrea Trčková, výkonná ředitelka zastoupení GERnétic pro Česko a Slovensko. Cílem projektu je představit široké veřejnosti, že zdravý životní styl, který prospěje tělu a bude v souladu s půvabem nemusí být velká námaha a není ani nutné do něj investovat mnoho času. Stačí pochopit základní principy a jít jim krok po kroku vstříc. 

Útlá knížečka je rozdělena do 4 receptových kapitol podle vybraného druhu zeleniny. Začíná netypicky létem, kterému dominuje brokolice. Navazuje podzimem, v němž prim hraje cuketa. Zimu ovládla mrkev a jaro se nese v duchu listového salátu. V každé z nich čtenář nalezne nejen dva recepty na snadné a rychlé pokrmy, ale také benefity, které jednotlivé sezónní druhy přinášejí. „Zelenina je způsob, jak lidské tělo skutečně nasytit. Často strádá kvůli příliš malým velikostem porcí. Ale ty by se měly přizpůsobit velikosti žaludku, který má v průměru objem jeden litr. A zelenina tak dodá tělu vše, co potřebuje ke spokojenosti. Správná porce s bohatým množstvím zeleniny pomůže vypnout hlad, spustit tvorbu hormonů sytosti, produkci optimálního množství trávicích šťáv a enzymů. Zelenina navíc poskytuje rozpustnou vlákninu, která reguluje hladinu krevního cukru a inzulínu a nerozpustnou vlákninu, která pomáhá očišťovat střeva od zbytků tráveniny, čímž udržuje celé zažívání a vylučování v lepší kondici a harmonii,“ vysvětluje stručně Mgr. Richard Husovský, výživový poradce a kouč.

Buněčná výživa GERnétic

V závěru čtenář objeví rozsáhlou kapitolu, která se věnuje krásné pleti a péči o ni, která se mění podle rytmu ročních dob. GERnétic je právě o výživě kůže, přesněji o buněčné výživě a buněčné terapii. Ta se zakládá na tom, že každá buňka největšího lidského orgánu, kůže, dostane přesně takový mix aktivních látek, od minerálů přes vitamíny až po aminokyseliny nebo třeba peptidy, aby mohla optimálně a dlouho fungovat. Zkrátka, aby si udržela všechny své fyziologické funkce a nestárla předčasně. „Zakladatel značky Dr. Albert Laporte na základě mnoha buněčných výzkumů a biopsií postavil účinnost jedinečných produktů GERnétic. Filozofie, kterou stvořil, však byla holistická, zaměřená na člověka jako celek. Výživa a péče o pokožku jsou v ní chápány jako sestry. Společně tvoří harmonii krásy a zdraví,“ uvádí Alena Kimlová, hlavní kosmetička GERnétic.

MOC 120 Kč / 1 výtisk

Napsat reakci

Please enter your comment!
Please enter your name here