Zdravý jídelníček při kojení – pro maminku i miminko
Těhotenství a zdravá výživa je teprve začátek a příprava na příchod nového přírůstku do rodiny. Novopečená maminka při kojení musí uvažovat nad...
Ryba je perfektní surovina na léto. Víte, jak na ni?
Dříve lidi jedli vše, co vypěstovali nebo ulovili. Jednou z nejdůležitějších potravin byla právě ryba. Výzkumy potvrzují, že všichni, kteří je pravidelně konzumují,...
Přírodní silou v období chřipkových vln. Které bylinky pomáhají?
Připravte se na nastupující chladnější počasí. Vsaďte na sílu přírody, která pomůže jak při posilování imunity, tak v období virových infekcí...
Knedlík není věda, říká šéfkuchař Petr Kosiner
Dříve tento pokrm musela umět uvařit prý každá dcera. Až když si dovednost připravit knedlík osvojila, mohla se vdávat. Časy se změnily...
Jojo efekt. Jak mu předejít jednou provždy?
Možná jste se do podobné situace už
někdy dostali. Celé měsíce tvrdě dřete na své vysněné váze, ale jakmile se
k ní propracujete a vrátíte...
Více než pětina Čechů má rizikové stravovací návyky. Jak jíst zdravě a nebýt přitom otrokem...
Informace o zdravém životním stylu a vhodné výživě jsou dnes dostupnější než kdykoliv předtím. Přesto, navzdory rostoucímu zájmu o zdravější potraviny, se mnoha...
Aby potraviny nekončily v koši
Žijeme v době, kdy si můžeme vybrat surovinu s minulostí a jasným rodokmenem. Čím víc budeme přemýšlet o tom, co jíme, tím...
Pozor lepek! Co když i vy trpíte celiakií?
Jak je na tom Česko s celiakií?
„V České republice trpí dle odhadů celiakií 1 ze 100 obyvatel, i...
Od sádla po jelítko: Dopřejte si zabijačkové pochoutky
Škvarky, jitrnice a jelítka, ale i vepřové maso na mnoho způsobů. Zimní měsíce přejí tradičním zabijačkovým specialitám, na kterých si pochutná snad...
Češi jídlem vědomě neplýtvají, schází jim však čas a inspirace, jak potraviny využít
Podle Organizace pro
výživu a zemědělství se za rok na světě vyhodí nebo znehodnotí třetina veškeré
produkce potravin. Pokud bychom toto množství dokázali zachránit,...