Jarní delikatesa: Polévka s medvědím česnekem

Chcete připravit rodině něco netradičního, chutného a přitom zdravého? Inspirujte se šéfkuchařem Pavlem Václavíkem, který rád na jaře připravuje svým hostům krémovou...

Originální recepty ze suroviny, které máte běžně doma

Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude...

Jarní vinné tipy: k lehkým pokrmům patří svěží vína

Jaro je konečně tady. Místo zimního lenošení plánujeme první výlety a vycházky do přírody a také hledáme způsoby, jak pustit svěží vzduch do naší...

Špaldová mouka – využijte v kuchyni znovuobjevený poklad!

Špaldová mouka je znovuobjevenou ingrediencí, kterou v kuchyni používali naši předkové. Má mnoho výhod a výživových vlastností, které u klasické bílé mouky nenajdeme....

Luštěniny a maso je skvělá kombinace. Nevěříte? Zkuste naše recepty

Luštěniny jsou potravinami budoucnosti. Jsou šetrné k přírodě a navíc skvěle je sladíte s jakýkoliv masem. Jsou doporučovány výživovými specialisty. Vyzkoušejte naše recepty...

Připravte si pravou italskou pizzu nebo její zdravější alternativu

Pizza, která původem pochází z Itálie, se stala oblíbeným jídlem po celém světě. Pokud dáváte přednost domácí pizze před kupovanou, můžete si dle našich receptů...

Vyzkoušejte mák v moderním pojetí

Ať vykouzlíte jakýkoli makový dezert, tak se po něm u vás v kuchyni jen zapráší? Jestliže nechcete opouštět od tradice, rozšiřte svou...

Víte, které jídlo funguje jako přírodní viagra?

Ponuré zimní dny mají vliv nejenom na naši náladu, ale také na naše tělo. Časté deštivé či sněhové srážky, zamračená obloha a více tmy...

Přivítejte jaro s lehkými a zdravými recepty

Často se cítíme těžcí nebo unavení a mnohdy po zimě přibylo i nějaké to kilo navíc. Naštěstí si už nějakou dobu užíváme slunečného...

Vyzkoušejte jednoduché Valentýnské dezerty na poslední chvíli

Říká se, že láska prochází žaludkem. Na tom určitě něco bude. Přestože partnera nejspíše hýčkáte vaším kulinárním uměním po celý rok, zkuste...

Aktuálně

Jogurt slaví 100 let! Lidé si nejvíce oblíbili jahodový

Přestože můžeme dohledat původ jogurtu až zhruba do 3 000 let př. n. l., jeho průmyslová výroba začala teprve před 100 lety v Barceloně. Díky...

Nejčtenější články